Skupština opštine Bečej nakon petočasovne rasprave na 30. sednici usvojila je, između ostalog, odluku o trećem po redu rebalansu budžeta i izveštaj o trošenju novca za prvih devet meseci.

 

 

Sednicu je obeležila žučna rasprava između predsednika Odborničke grupe Demokratske stranke Slobodana Zlokolice i predsednika opštine Vuka Radojevića.

Polemika koja se vodila u pojedinim trenucima oko pitanja sredstava u lokalnoj kasi nije naročito bila u duhu parlamentarizma, a u nekoliko navrata odudarala je od dnevnog reda. Slobodan Zlokolica je za govornicom više je puta istakao da priliv u budžet nije realno planiran, s obzirom na dosadašnje ostvarenje.

Na strani prihoda u trećem rebalansu budžeta preneta namenska sredstva 1. januara 2014. godine iznose 165.508.000 dinara, dok se prilikom usvajanja plana gazdovanja poljoprivrednim zemljištem u martu ili aprilu mesecu pojavljuje kao početno stanje poljoprivrednog zemljišta iz sredstava zakupa zemljišta 153.699.000 dinara. Kad se tome dodaju 21 milion dinara za zaštitu životne, sredine, 20 miliona dinara za Botru i oko 33 miliona dinara sredstava od Vojvodine, dobija se određena razlika novca koja se po mojoj računici kreće od 30 do 60 miliona dinara.

Tražim odgovor koja od ovih cifara je tačna, da li 153 miliona iz usvojenog plana za poljoprivredno zemljište ili 165.508.000 dinara, kao prikazano stanje od 1. januara ove godine i gde su tu ostala preneta sredstva?“, pitao je Zlokolica. Međutim, pojašnjenja od vladajuće strukture nije bilo sa ovim u vezi, ali je za prvov čoveka demokrata rečeno da govori neistine, iznosi poluinformacije i obmanjuje javnost.

Usvojena je i odluka prema kojoj je propisano da obveznici koji ne vode poslovne knjige od sledeće godine za hektar zemlje plaćaju na ime poreza za zemljište 2.070 dinara, u odnosu na dosadašnjih 1.750. Zlokolica je u vezi sa usvajanjima izveštaja o radu bečejskih javnih preduzeća za prošlu godinu kazao da u materijalu koji su odbornici dobili nema revizorskih izveštaja, što može značiti da oni nisu ni rađeni. Odlučeno je i da spomenik Pobeda bude premešten na kej kraj Tise.

 

LDP ostao bez odbornika

Zoltan Rabockai napustio je odborničku grupu Liberalno – demokratske stranke i od sada je samostalni odbornik, rekao je na minuloj sednici predsednik lokalnog parlamenta Peter Knezi. 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име