Pre tačno nedelju dana sa radom su počele teretane, ali i dalje nema mogućnosti za korišćenje javnih bazena. Tako ni zatvoreni bazen sportskog centra u Bečeju nije, od početka vanrednog stanja, na raspolaganju korisnicima, kako rekreativcima, tako ni sportskim klubovima.

Prema rečima v.d. direktora USKAO „Đorđe Predin Badža“ Dejana Terzića, i dalje se čekaju upustva nadležnih kako bi bazeni mogli ponovo da se koriste. Grejanje bazena je još u martu isključeno, što je, prema njegovim rečima, učinjeno zbog smanjenja troškova. Kada nadležni daju upustva za nastavak korišćenja bazena, biće potrebno nekoliko dana da se uspostavi uobičajen režim rada. To, kako kaže naš sagovornik, podrazumeva da se, između ostalog, obave neophodne analize vode koje radi Institut za javno zdravlje Vojvodine i uslovi dovedu do optimalnih, što može potrajati oko nedelju dana.

Trenutna temperatura vode u zatvorenom bazenu je ispod 20 stepeni, a, prema rečima Terzića, ona u redovnim okolnostima treba da iznosi oko 27 stepeni.

Za oko mesec dana trebalo bi da počne i sezona kupanja na otvorenim bazenima, naravno, ukoliko to dozvole mere i temperature. S tim u vezi, Terzić navodi da će jun u ovoj sportskoj ustanovi dočekati bar u većem delom spremni za kupače.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име