Reprezentativac Srbije u kuglanju Bečejac Vilmoš Zavarko, na Svetskom kupu u istarskom Novigradu, u Hrvatskoj, trijumfom u sprintu kompletirao je kolekciju zlatnih medalja i tako ostvario istorijskih uspeh.

Mnogo mi ovaj uspeh znači, jer sam u sprintu do sada dva puta gubio finale, 2008. i 2010. godine. Ovim uspehom sada imam u svakoj disciplini medalju i jedini sam na svetu ko je to uspeo. Takođe, drugi put sam uspeo da postanem pojedinačno svetski prvak, za šta mislim da je trenutno najteže osvojiti, rekao nam je Vilmoš Zavarko.

Bečejac je sada izjednačio broj zlatnih medalja sa mađarskih kuglašemm koji je broj jedan u svetu. Dvadesetdevetogodišnji Zavarko nakon uspeha koji je zabeležio na svetskom kupu, ima još jednu želju, da bude najtrofejni kuglaš svih vremena.

Sada sam se izjednačio sa Belom Čanjijem koji ima najviše svetskih zlatnih medalja u istoriji. Devet zlatnih medalja. Cilj je sada da osvojim još jednu zlatnu medalju sa svetskih takmičenja i da budem najtrofejniji kuglaš svih vremena, navodi Zavarko.

Naredna dva meseca biće podređena odmaranju. Sa klubom Podbrezova za koji igra u Slovačkoj i sa kojim je produžio saradnju, budući da je potpisao ugovor na još dve godine, sprema se za svetski kup u Italiji. Takođe se sa reprezentacijom sprema za ekipno svetsko prvenstvo na kom treba da se odbrani titula.

Vilmoš Zavarko je od 2009. godine neprikosnoveni broj jedan na svetskim rang listama. Do 40. godine planira da se bavi kuglanjem profesionalno, ali bi voleo i nakon toga da ostane u sportu koju mu je obeležio život.

Povodom velikog uspeha bečejskog sportiste upriličen je prijem u kabinetu predsednika opštine Bečej, gde mu je Vuk Radojević čestitao na velikom uspehu i u ime opštine uručio simboličan poklon.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име