Laslo Bonifart sa najuspešnijim učesnicima posledjeg takmičarskog kruga
Laslo Bonifart sa najuspešnijim učesnicima posledjeg takmičarskog kruga

Mlado Udruženje sportskih ribolovaca „Pastrmka“ iz Bečeja, jer postoji tek sedam godina, organizovalo je ovog leta serijal takmičenja od četiri kola za mlade pecaroše.

Ukupno 15 takmičara u obe polne konkurencije nadmetalo se u tri uzrasne kategorije na pisti uz Veliki bački kanal kod mosta i zabeležili solidne ulove za četiri sata, od 7 do 11, subotnjeg takmičenja.

-Ovo je bilo završno četvrto kolo, najbolji su, kao i u prethodna tri kola, osvojili medalje, a posle sumiranja rezultata prvacima u svih pet kategorija uručili smo pehare, rekao nam je predsednik USR „Pastrmka“ Zoltan Aćinin. Cilj nam je da među mladima prmovišemo naš sport, da ih izvedemo kraj vode, reke Tise, Velikog bačkog kanala ili neke druge destinacije, kako bi osetili draži koje ona pruža i da se međusobno druže.

Evo i rezultata poslednjeg takmičarskog kruga.

U konkurenciji devojčica od prvog do petog razreda osnovnih škola najbolja je bila Emilija Balog sa 2.290 grama ulovljene ribe, drugo mesto osvojila je Lila Pešti (1.120), a treće Reka Brusnjai (1.050). U istoj uzrasnoj kategoriji kod dečaka najbolji je bio Adam Roža (2.730), drugi je bio Bence Brusnjai (1.600), a treći Mate Berček (1.460). U uzrastu od šestog do osmog razreda prva je bila Emeše Horvat (2.950), a druga Noemi Vadnai (2.680) kod devojčica, a kod dečaka je pobedio Nemanja Gavrilović (2.170), a drugi je bio Viktor Berček (1.030). Najzad u konkurenciji srednjoškolaca pobedio je Mark Sabo (4.260), drugi je bio Roland Rece (3.650), a treći Aleks Ruži (1.250).

Medalja oko vrata za ponos
Medalja oko vrata za ponos

Pomenutim takmičarima predsednik Udruženja intelektualaca „Braća Tan“ Laslo Bonifart uručio je medalje, a najboljima u ukupnom plasmanu pehare.

-Radujemo se što pomažemo USR „Pastrmka“ u lepoj i atraktivnoj akciji. Vidim da su sa decom došli i roditelji, pa je to razlog više da i dalje podržavamo ovu i slične akcije i da uložino napor da ih još više omasovimo, dodao je Laslo Bonifart.

Decu su u zavidnom broju pratili i roditelji
Decu su u zavidnom broju pratili i roditelji

Sa peharima u rukama kući su otišli Emilija Balog i Adam Roža u najmlađem uzrastu, Emeše Horvat i Viktor Berček u srednjem, odnosno Mark Sabo u srednjoškolskom uzrastu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име