Javno preduzeće „Toplana“ Bečej saopštilo je da je grejna sezona završena 29. aprila, pošto je spoljna temperatura tri dana uzastopno do 21 sat bila viša od 12 stepeni. U saopštenju navodi se da će po završetku grejne sezone, od 3. maja do 1. septembra, javno preduzeće izvršiti remont na proizvodnom pogonu i distributivnoj mreži u okviru priprema za narednu grejnu sezonu.

U periodu van grejne sezone, a najkasnije do 1. septembra 2023. godine, prema odredbama člana 14. i 15. Odluke o uslovima i načinu obezbeđivanja toplotne energije iz sistema daljinskog grejanja, korisnici su dužni otklone sve uočene greške i nedostatke na toplovodnoj mreži, unutrašnjem sistemu grejanja i grejnim uređajima. Pored toga, korisnici su odgovorni za zamenu neispravnih internih merača toplotne energije i proveru u akreditovanoj laboratoriji, odnosno kalibraciju onih internih brojila toplotne energije kojima je istekao rok za overu, navodi se u saopštenju Toplane.

U saopštenju se napominje i da ukoliko je zbog otklanjanja kvarova neophodno pustiti vodu iz sistema grejanja, kupac ili ovlašćeni izvođač mora da dostavi „Toplani“ popunjen „Zahtev za pražnjenje“. Neophodan formular se može zatražiti u preduzeću, a može se preuzeti i na sajtu toplanabecej.rs.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име