Na ovom mestu je završena sanacija Zmaj Jovine ulice | Foto: Vlastimir Jankov
Na ovom mestu je završena sanacija Zmaj Jovine ulice | Foto: Vlastimir Jankov

Najavljena novogodišnja čestitka ne samo žiteljima Zmaj Jovine ulice, jer je u pitanju jedna od frekventnijih bečejskih saobraćajnica s ulogom istočne zaobilaznice užeg centra grada, stigla je nešto ranije.

Mobilna ekipa putara firme „Put – invest“ iz Sremske Kamenice sa kooperantima, završila je 12. decembra posao sanacije jedne, 2.200 metara, od najdužih bečejskih ulica.

-U okviru pojačanog održavanja kolovoza u bečejskim ulicama, odlučili smo se za sanaciju jedne od frekventnijih saobraćajnica. Iako ovaj vid sanacije, skidanja pohabanog sloja kolovoza i presvlačenje novim asfaltnim slojem, iziskuje veća sredstva od krpljenja udarnih rupa, opredelili smo se za to, jer je efekat dugotrajniji i kvalitetniji, komentar je predsednika opštine Bečej Dragana Tošića.

Podsetimo da je tek završen posao rađen u dve faze. Prvo su tokom leta 2016. godine putari šabačke firme „Jugokop Podrinje“ uradili deonicu od Prvomajske ulice do raskrsnice sa Ulicom Svetozara Miletića dugu 900 metara. Radovi su nastavljeni poslednje septembarske dekade ove godine u dužini 1.300 metara do kraja i ukrštanja s Potiskom ulicom. U frugoj fazi izvođač radova bila je sremskokamenička firma „Put – invest“ sa kooperantima.

Pored kolovozne trake u samoj ulici, na pojedinim raskrsnicama sa drugim ulicama rađeni su prilazi iz tih ulica, zamenjeni šahtovi atmosferske kanalizacije…

Sanacija druge faze Zmaj Jovine ulice završena pre roka | Foto: Vlastimir Jankov
Sanacija druge faze Zmaj Jovine ulice završena pre roka | Foto: Vlastimir Jankov

-U sklopu aktuelnih sanacionih radova, novi asfaltni sloj dobio je i kolovoz dužine 204 metra u Ulici Stevana Kojića, koja spaja Zmaju Jovinu i njoj paralelnu Ulicu Uroša Predića. Pošto su radovi gotovi, predstoji pregled urađenog i zvanična primopredaja radova, dodala je načelnica odeljenja za urbanizam, građevinarstvo, komunalne poslove, saobraćaj i inspekcijski nadzor Milica Nešić.

Pre dve godine su na sličan način urađene sanacije ulica Petrovoselski put i u produžetku Srbobranski put, čime je dovedena u željeno stanje zaiblaznica centra grada sa zapadne strane. Sojarski put i ulica u Industrijskoj zoni su spojeni sa novoizgrađenim kružnim tokom na južnoj strani grada. Dakle, ostalo je još severna strana da se uradi, a to znači Potiska ulica, upravo od raskrsnice sa Zmaj Jovinom ulicom do raskrnice sa Ulicom Petrovoselski put. Što pre, to bolje.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име