Završen je prvi deo bečejskog Zimskog turnira u malom fudbalu, gde se deset večeri igrao ligaški bod sistem po grupama. Sada predstoje eliminaciona takmičenja.

U veteranskoj konkurenciji četvrtfinalne utakmice, a u seniorskoj se kreće s okršajima osmine finala. Sve se završeva u sredu uveče utakmicama za konačan plasman. Do sada su odigrane 54 utakmice, a šest je završeno službenim rezultatom, jer jedan od rivala nije izašao na teren.

U veteranskoj konkurenciji je odigrano 15 utakmica u tri grupe, a još tri okršaja su završene službenim rezultatom, jer se ekipa Tepić iz Gospođinaca nijedanput nije pojavila. Kada su seniori u pitanju, odigrano je 39 utakmica u sedam grupa, a tri susreta su okonačna službenim rezultatom, jer se po jedanput na teren nisu pojavile novosadska ekipa RTV Disko Bar, petrovoselska ZZ Tisa i novobečejska FK Jedinstvo. Zahvaljujući pravilu organizatora da golovi budu širine pet metara, viđena je zadovoljavajuća efikasnost. Postignuto je ukupno 533 gola na 54 utakmice.

Veterani su na svojih 15 okršaja 166 puta zatresli mrežu, što je prosek od 11 golova po utakmici. Seniori su postigli 367 golova na 39 odigranih utakmica, a to je 9 golova po utakmici. Za sada je vodeći strelac sa 14 postignutih golova Šandor Mihalec iz petrovoselske ekipe Eurosvit, inače napadač bačkog zonaša OFK Bečej 1918.

-Do sada je, uglavnom, sve proteklo u granicama fer i korektnog ponašanja na terenu. Organizator se trudio da izađe u susret svakoj želji ekipe, pa je u hodu bilo izmena termina odigravanja utakmica. Jedno veče je bila magla, pa smo uvažili zahteve ekipa koje putuju i pomerili termine njihovih utakmica za kasnije, kako bi ih odigrale, a ne službenim rezultatom izgubile, i sve doveli u ranopravan položaj. Suđenje je, takođe, zadovoljavajuće. Očekujemo da i završnica turnira protekne u istom ambijentu. Možda bi jedino valjalo da su tribine punije ljubiteljima igre „na petoparcu“. Verujemo da će tako biti u narednih pet dana, kada će se igrati eliminacione utakmice, a to, po pravilu, privlači veću pažnju gledalaca, rekao nam je u ime organizatora zadužen za zapisnički sto i merenje vremena Milorad Rakić Raka.

Iako smo već objavili program prvog kruga eliminacionih utakmica, ponovićemo ga još jedanput.

Podsećamo, veterani igraju četvrtfinalne utakmice, a seniori okršaje osmine finala.

SUBOTA, 30. januara

VETERANI:

17 Fortuna Sukur Metal – Veterani (Ada)

17.45 Eurosvit (B. P. Selo) – Gradina Eurokomerc (Temerin)

SENIORI:

18.30 Banija Pal (Bački Jarak) – Motorfleks Remont

19.20 Auto servis Kudrić (B. Gradište) – Fortuna Sukur Metal

20.10 Konama – Knot autofleks I

21 sat Bife kod develog (Kikinda) – Anova (Srbobran)

NEDELJA, 31. januar

VETERANI:

17 sati MB Osiguranje (N. Bečej)–Auto servis Kudrić (B. Gradište)

17.45 Staklo Milićević Adriana Akva Purić (Temerin) – Standard (Ada)

SENIORI:

18.30 RTV Disko bar (Novi Sad) – Pub Tata Brada MGM Plamen

19,20 BL Sportivo – Lampone Meridian (Novi Sad)

20.10 Čajkini asovi – Pet prijatelja (Temerin)

21 sat Elektro liv (Zmajevo) – Eurosvit (B. P. Selo)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име