Prvo u subotu završnica Evropskog futsal prvenstva u beogradskoj „Areni“, a onda u nedelju poslednji dan bečejskog zimskog turnira u malom fudbalu. Za prestižni epitet pobednika i novčanu nagradu od 400.000 dinara biriće se u seniorskoj konkurenciji temerinska ekipa Pet prijatelja i novosadski Lampone Meridian.

Bolji poznavaoci prilika na tunirima ovakve vrste znaju da su to poslednja dva pobednika prestižnog Dnevnikovog turnira u Novom Sadu, Pet prijatelja lane, a Lampone Meridian ove godine. Najkraće rečeno, u finalu bečejskog turnira sastaće se ekipe koje su najviše pokazale tokom dosadašnjeg dela.
U redovima Temerinaca su najbolji igrač Dnevnikovog turnira iz 2015. godine Dragan Tomić i prvi strelac Filip Bajić, a u ekipi Novosađana je Davor Popović, koji je ove godine izabran za najboljeg igrača, pa Vladimir Milosavac „numero uno“ sa turnira 2014. godine i eksreprezentativac Srbije u futsalu, pa ubojiti Bojan Vuković, Boris Čizmar… Ma, sudar dve ekipe u čijim redovima su izuzetni majstori igre „na petoparcu“. Publika će, nema sumnje, uživati.
„Malo finale“ će, takođe, biti zanimljivo. Čast domaćina brani Knot Autofleks, ekipa koja je u polufinalu izgubila od Novosađana rezultatom 2:6, a velikog rivala u borbi za treće mesto imaće u momcima iz Zmajeva (Elektro liv), koji su rezultatom 3:9 izgubili od Temerinaca. U ekipi „knotovaca“ znana imena su Bečejac Nemanja Vasin, te Zoran Zukić, Lazar Popov, Dušan Trivunović, Nikola Šarenac, a među Zmajevčanima valja istaći golmana Dragana Zeljkovića, Branimira Đurića, Stojana Pilipovića, Đorđa Celina…
Atraktivan fudbal je do sada viđen i u konkurenciji veterana, gde će se za pobednički pehar i ček u visini 30.000 dinara boriti bečejska ekipa Fortuna Sukur Metal, u čijim redovima je nekoliko bivših prvoligaških igrača s velikog terena, Darko Vargec, Ivica Milivojev, Dalibor Novčić… i temerinski sastav Staklo Milićević Adriana Akva Purić. U utakmici za treće mesto sastaju se Gradina Eurokomerc iz Temerina i Auto servis Kudrić iz Bačkog Gradišta.
Zahvaljujući pravilu organizatora da golovi budu širine 5 metara, gledaoci su se nagledali golova. Veterani su 206 puta zatresli mrežu, a seniori su, čak, 478 pogodaka postigli. Mreže su se minulih 14 dana turnira ukupno 684 puta njihale, što znači da će preko 700 golova biti viđenona na ovogodišnjem turniru ili, gotovo, 50 po jednoj večeri.
Na kraju dodajmo da će pobedniku u seniorskoj konkurenciji pripasti 400.000 dinara, drugoplasiranoj ekipi 50.000, a pobedniku u „malom finalu“ 25.000 dinara. U veteranskoj konkurenciji šampion će inkasirati 30.000 dinara, vicešampion 15.000, a trećeplasirana ekipa 10.000 dinara. Robne nagrade čekaju i najbolje pojedince turnira.

Evo programa poslednje večeri turnira:
18 sati: veterani za treće mesto:
Gradina Eurokomerc (Temerin) – Auto servis Kudrić (Bačko
Gradište)
19 sati: seniori za treće mesto:
Elektro liv (Zmajevo) – Knot Autofleks (Bečej)
20 sati: Finale veterani:
Fortuna Sukur Metal (Bečej) – Staklo Milićević Adriana
Akva Purić (Temerin)
21 sati: Finale seniori:
Pet prijatelja (Temerin) – Lampone Meridian (Novi Sad)
22 sati: Proglašenje pobednika i uručenje nagrada

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име