U jeku su pripreme za manifestaciju „Bečej noću“ koja bi u subotu 17. juna u centru najveće potiske opštine, povodom skoro završene rekonstrukcije trga trebalo da, prema najavama organizatora, okupi 12.000 ljudi. Iz lokalne samouprave su danas najavili detalje u vezi sa izmenjenim režimom saobraćaja i tehničkim detaljima u vezi sa manifestacijom u subotu.

Trg će biti ograđen, biće šest ulaza, a od toga je jedan VIP ulaz. Iz lokalne samouprave apeluju da Bečejce dođu peške na koncert, dok će saobraćaj biti usmeravan na hipodrom gde će biti parking.

Na manifestaciji „Bečej noću“ 17. juna nastupaju: „Van Gogh“, „Plavi orkestar“, nastupiće i „Maljčiki“ specijalno oformljen za ovu priliku, koji izvodi pesme Vlade Divljana, kao i „Anna and the Barbies“ iz Mađarske. Koncerti počinju u 19.30 sati, a ulaz je besplatan.

Program će voditi glumci iz „Državnog posla“, popularne satirične emisije, pored pomenutih izvođača, u okviru benda „Maljčiki“, nastupiće i Bečejcima dobro poznati muzičari Tanja Banjanin, Goran Vasović i Vladimir Gurjanov. Manifestaciju čija je procenjena vrednost oko 50.000 evra finansiraju lokalni privredni subjekti.

Uoči koncerta, u 17.30 će u Gradskom pozorištu Bečej biti održana tribina gde će se govoriti o životu i delu muzičara Vlade Divljana, koji će dobiti svojevrsnu spomen ploču, delo mladog umetnika iz Bečeja Stanislava Antonića.

Pojedine ulice u Bečeju će tog dana biti zatvorene već od 14 sati, a odlučeno je da se preusmeri saobraćaj sa sva četiri ulaza u Bečej.

Centar Bečeja, koji bi u potpunosti trebalo da bude rekonstruisan na jesen, biće nakon koncerta, prema obećanju organizatora, potpuno očišćen od smeća.

Podsetimo na to da rekonstrukcija trga do koncerata neće biti sasvim gotova, budući da je u maju zaključen ugovor sa izvođačem radova koji je dobio i posao izgradnje centralne i parterne fontane, dok je rok u kom treba taj deo posla da završi 85 kalendarskih dana, od dana uvođenja izvođača u posao. Ti će se radovi nastaviti nakon koncerta, a trebalo bi da  na jesen usledi i ozelenjavanje.

Izgradnja i postavljanje fontana koštaće opštinski budžet 16.670.781 dinar, i to bez uračunatog PDV-a. Podsetimo na to da rekonstrukcija centralnog trga u Bečeju (bez fontana)  koja je počela u septembru prošle godine, iznosi oko 111 miliona dinara bez PDV -a.

Detaljnije u TV prilogu

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име