Devetnaesto po redu zasedanje lokalnog parlamenta nastaviće se u ponedeljak 3. marta, budući da zbog nedovoljnog broja prisutnih odbornika današnja (28. februar) sednica nije mogla da se nastavi.

Tokom više od tri i po sata zasedanja usvojena je Odluka o izmenama i dopunama Statuta opštine Bečej, te programi poslovanja Istorijskog arhiva Senta, Javnog preduzeća „Vodokanal“, Direkcije za izgradnju i Javnog preduzeća za komunalne usluge „Komunalac“. Zamerke u vezi sa programom poslovanja Javnog preduzeća za proizvodnju i isporuku toplotne energije „Toplana“ za 2014. godinu imao je šef odborničke grupe Demokratske stranke Slobodan Zlokolica. Kako je kazao, postoje matematičke greške i nepravilnosti u dokumentaciji, te je tražio da se program povuče sa dnevnog reda. Prema njegovim rečima, godišnji obim proizvodnje predviđen je na 13.550.000 kilovat sati, a prošle je godine fakturisano 11 miliona, te prema njegovoj proceni, brojke nisu realno predviđene.

Zlokolica se u svom izlaganju dotakao i proračuna za troškove električne energije, kod kojih, kako je rekao, takođe postoje neslaganja.

– Pogledajmo tabelu 4.4.3, gde je navedeno da su predviđeni troškovi 5.073.542,70 dinara. Samo malo niže navedeno je da su ukupni troškovi električne energije proračunati na osnovu stvarnog utroška primenom aktuelnih cena i iznose 5.021.518,70 dinara. Podaci se razlikuju i mi ne znamo koji su tačni, a koji nisu, rekao je šef DS-a i dodao da se plan mora povući. Prema rečima direktora „Toplane“ Dejana Vukovića greške su tehničke prirode, nastale zbog izmene programa, jer je jedna verzija programa, kako je naveo, poslata na usvajanja početkom decembra, a posle toga je došlo do dve izmene.

 Diskusija je prekinutra pauzom kako bi se predlagači dogovorili o tome da li će program ići na prepravku, ili će u tom obliku ostati pred odbornicima.

Međutim, na nastavak zasedanja nije se vratio dovoljan broj odbornika, te nije bilo uslova da se sednica nastavi.

foto: arhiva

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име