Kiša i susnežica danas, ali ni prethodnih meseci, nikako ne idu na ruku stanovnicima centralne ulice u Bečeju, Dositejeve, koja od oktobra prošle godine stoji raskopana, i umesto da ulepšava centar Bečeja, pravi problem đacima dveju škola, građanima na putu do pošte, preduzetnicima koji imaju tamo radnje, a najviše stanovnicima ulice koji, umesto da u novu godinu uđu sa savremenom ulicom, kako je bilo obećano, sredinom februara gacaju po blatu.

Na pitanje kada će građevinski haos u centru grada da zamene trotoari i prohodna saobraćajnica, koordinatorka projekta rekonstrukcije ulice Sandra Popov kaže da bi radovi trebalo da počnu krajem ove sedmice ili početkom naredne.

To je, inače, više od dve nedelje od u januaru obećanog roka, kada je trebalo ponovo da se nastave. Drugim, rečima, ni obećanje funkcionera pokrajine i predsednika opštine da će 1. februara mašine ponovo da se aktiviraju, nije se obistinilo.

Rekonstrukcija centralne bečejske ulice je od samog početka problematična. Naime, od planirane rekonstrukcije saobraćajnice, za šta je Uprava za kapilna ulaganja Vojvodine na konkursu opštini Bečej dala 35 miliona dinara, urađeni su samo pripremni radovi. U međuvremenu je opština platila skoro 18 miliona dinara za uređenje toplovoda, vodovoda i kanalizacije.

Drugim rečima, od 90 dana, koliko je rok u kom je firma Put invest trebalo da završi posao, njihova mehanizacija radila je samo dva dana. Pojednostavljeno, zbog problema na terenu, za šta je opština morala posebno da izdvoji dodatni novac, u Dositejevoj nije urađeno ni tri odsto posla.

Inače, opština Bečej je već ranije angažovala pomenutu firmu preko postupka javne nabavke. Naime, isti izvođač radova bio je zadužen za rekonstrukciju trga.

Kao naručilac ovih radova i posredno finansijer, bečejska opština je morala sebe da obezbedi putem bankarske garancije, koja je, kako nam je i rečeno, u međuvremenu istekla.

Ukoliko sve ipak krene da teče prema, doduše, više puta menjanom planu, Bečejci bi konačno na proleće mogli da dobiju ulicu u centru grada kakvu već nestrpljivo očekuju u koji će do kraja biti uloženo blizu 60 miliona dinara.

 

Više u TV prilogu

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име