Arhivska fotografija
Arhivska fotografija

 JP „Komunalac“ je jedina firma u Bečeju koja ima odgovarajuću mehanizaciju i grupu zaposlenih stručno osposobljenih da orezuje ili seče obolela stabla. Međutim, opravdano se postavlja pitanje da li to i rade stručno. Pritužbi i primedbi je uvek bilo i biće. Istina, veliko je pitanje da li su uvek opravdane ili neopravdane… Ovih dana smo svedoci dve anomalije.

Slučaj prvi. U Ulici Stevana Doronjskog naselja Mali rit obavljeni su radovi po prijavi građana. A veliko je pitanje da li su pritužbe građana, baš, uvek ispravne. Stanari zgrade 35 su više od tri decenije gajili stabla na zapadnoj strani zgrade, kako bi ih čuvala od prekomernog sunca u letnjem periodu, ali i severozapadnog vetra, koji zna da bude veoma nezgodan zimi. A onda su stigle do „komunalaca“ pritužba nove stanarke u prizemlju da lišće opada s drveća, a ima i ptičijeg izmeta, pa joj je vrlo neuredno pod prozorom!? Vispreni i, očito, (ne)stručni „komunalci“ su brzo reagovali i u ranim jutarnjim satima, dok su ostali stanari još spavali, isekli dva stabla!? Na primedbu ostalih stanara da su stabla zdrava, i bila su im od velike koristi, stigao je lakonski odgovor najstručnijeg lica pomenutog preduzeća „sad je sve gotovo!?“

Koliko su, zaista, stručni i vredni po pitanju orezivanja drveća u JP „Komunalac“ svedoči drugi slučaj. U samom centru grada, Ulici Gerberovih, godinama iz fasade raste drvo, a da isti ti „stručnjaci“ ne reaguju. Neko je ogradio prostor oko fasade i upozorio da se obrušava, ali niko da iseče samoniklo drvo!? Tek toliko o stručnosti zaposlenih u bečejskom JP „Komunalac“, firmi koja je sredstvima građana kupila mehanizaciju za orezivanje drva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име