Učenici Osnovne škole „Zdravko Gložanski“ iz Bečeja Jana Peslać i Dušan Gajinov jednu su od svojevrsnih vršnjačkih ambasadora ljudskih prava.

Čitava škola posvećena je unapređenju kvaliteta obrazovanja i jednakih šansi za svu decu i mlade. Nedavno putovanje u Maleziju gde su boravili sa školskim psihologom Margaritom Berček, ostaće im dugo u sećanju, ne samo zbog egzotične destinacije, već zbog razmene znanja i iskustava sa drugim vršnjacima širom sveta.

U Kuala Lumpuru predstavljen je njihov projekat „We are All Equal Under the Sun“ (Svi smo jednaki pod Suncem) zajedno sa decom iz ostalih 15 zemalja koji su prisustvovali globalnom događaju, dok je još šest zemalja bilo prisutno na proslavi u Urugvaju u isto vreme.

I to nije sve. Škola „Zdravko Gložanski“ u Bečeju već šestu godinu je uključena i u projekat Pestaloci dečje fondacije „Zajedno ka srednjoj školi – podrška deci iz osetljivih grupa u prelasku u srednju školu” koja se realizuje uz pomoć Centra za obrazovne politike, a podržanog od Ministarstva prosvete. Takođe, paralelno sa ovim projektom škola je bila pilot škola u 1. fazi projekta EU/CoE i takođe Ministarstva prosvete „Podsticanje demokratske kulture u školama”, a u 2. fazi tog projekta „Kvalitetno obrazovanje za sve” je postala i mentorska škola.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име