Asocijacija poslovnih žena uz podršku Komiteta pravnika za ljudska prava (YUCOM) i Koalicije za jednakost „Korak“, sprovodi projekat „Transparentnost u pravima“, koji finansira Evropska komisija.

 

U okviru projekta organizovani su seminari za predstavnike lokalne samouprave, nevladinih organizacija i medija u opštinama Beočin, Novi Kneževac i Bečej.

U najvećoj potiskoj opštini danas (23. septembra) je organizovan seminar posvećen antidiskriminaciji, zaštiti ljudskih i manjinskih prava, pre svega ženskih prava i uloge žena i ženskih organizacija u javnom životu, javnom delovanju, a jedan od ciljeva ovog sastanka bio je i da se podstakne saradnja lokalnih aktera. Skup u Bečeju obeležila je diskusija, i to, kako je ocenjeno konstruktivna, a među prisutnima je najviše bilo članica udruženja žena, dok su dve članice bile i iz Bečejskog udruženja mladih (BUM), kao i predstavnice lokalne samouprave i institucija. Finale ovog projekta biće organizovano na istom mestu, 1. oktobra, i to u vidu okruglog stola.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име