Bečejska udruženja građana i ove godine imaju mogućnost da izlažu rukotvorine na Zimskom festivalu. Kako bi izlagači na adekvatan način prezentovali svoje proizvode Turistička organizacije opštine Bečej i Udruženje žena „Duginih boja“ kupili su dve kućice od kvalitetnog drveta, koje će biti na raspolaganju organizacijama tokom čitave godine.

 

Manifestacija koju ove zime lokalna samouprava priprema u centru povodom praznika počinje 23. decembra, traje do 7. januara, i nešto je kraća i skromnija nego lane.

– Još smo u potrazi za konačnim rešenjima koji će ići uz promociju domaće radinosti i starih zanata. Biće postavljene kućice tokom svojevrsnog novogodišnjeg vašara i božićnih praznika. Izlagači koji su učestvovali prošle godine nam kažu da su Bečejci najviše kupovali uoči Božića, pa smo zajedno odlučili da festival traje manje dana, navodi direktorka Turističke organizacije opštine Bečej Gordana Džigurski i dodaje da je do sada deset udruženja najavilo dolazak. To, kako Džigurski kaže, ohrabruje, jer je prošle zime šest organizacija izlagalo svoje proizvode. Mesta za izlagače ima još, a zainteresovani bi svoje učešće trebalo da najave do sredine decembra. Pored rukotvorina udruženja žena će prodavati u šoljama sa logom opštine kuvano vino, čajeve i ostale tople napitke, a pripremaće i domaću hranu prema tradicionalnim receptima. Kako bi izlagači na adekvatan način prezentovali svoje proizvode, ne samo tokom Zimskog festivala, već i na bazarima, pijacama cveća i sličnim manifestacijama koje se organizuju u opštini tokom cele godine, od 100.000 dinara dobijenih sa konkursa, koji je raspisao pokrajinski Sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Udruženje žena „Duginih boja“, kupilo je kućicu od čamovine. Još jednu takvu je pazarila turistička organizacija i to od novca od prodaje slika nastalih na „Likovnoj koloniji“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име