Žrebanje je obavljeno sinoć, a danas startuje Zimski turnir u malom fudbalu, koji organizuje ovdašnji sportski centar u partnerstvu s brojnim sponzorima. Odmah valja dodati da će se u seniorskoj konkurenciji takmičiti 28, a u kategoriji veterana 12 ekipa.

-Zadovoljni smo odzivom ekipa, a verujemo da će i kvalitet biti na željenom nivou, što će privući gledaoce ne samo iz našeg grada. Jer, takmičara ima iz Ade, Bačkog Gradišta, Bačkog Petrovog Sela, Vrbasa, Gospođinaca, Zmajeva, Kikinde, Kumana, Mola, Nadlja, Novog Bečeja, Novog Sada, Srbobrana, Temerina i, naravno, Bečeja. Pobednička nagrada od 400.000 dinara u seniorskoj konkurenciji privukla je znatan broj kvalitetnih ekipa, a nije zanemarljiva ni nagrada u veteranskoj konkurenciji od 60.000 dinara, što je celokupan iznos od kotzacije u ovoj kategoriji. Znajući da će golovi biti širine 5 metara, očekuje se zavidna efikasnost, a to uvek privlači gledaoce. Uostalom, na fudbalske utakmice se dolazi zbog golova, a njih, kada je u pitanju igra „na petoparcu“, ima na pretek, rekao nam je u ime organizatora direktor bečejskog sportskog centra Dejan Stanojev. Turnir se igra svakodnevno s početkom u 17 sati. Prvo se igraju dve utakmice u konkurenciji veterana, a onda pet u kategoriji seniora. Ulaznice za celovečernji program prodaju se po simboličnoj ceni od 50 dinara.

-Veterani igraju sve svoje utakmice dva puta po 15 minuta Utakmice u seniorskoj konkurenciji tokom takmičenja po grupama igraju se, takođe, dva puta po 15 minuta, uz napomenu da se poslednja dva minuta računa vreme samo kada je lopta u igri. Kada počne eliminaciona faza turnira, utakmice se igraju dva puta po 20 minuta, dodao je u ime organizatora Atila Kasaš.

Evo i sastava grupa, koje broje po četiri ekipe.

U konkurenciji veterana grupu A čine: Stara Škola (Ada), Adrijana (Temerin), Fortuna Sukur i Servis Kudrić (Bačko Gradište).

Grupa B: Bife Tea, Apoteka Higija, MB Osiguranje (Novi Bečej) i Eurosvit (Bačko Petrovo Selo).

Grupa C: Standard (Mol), Gradina Eurokomerc (Temerin), Tepić (Gospođinci) i Veterani (Ada).

Kategorija seniora broji ukupno sedam grupa: Grupa A: Kikinda, FK Mladost (Radičević), Servis Kudrić (Bačko Gradište) i FK Jedinstvo (Bačko Petrovo Selo).

Grupa B: Knott I, Srbobran, Banović Pal (Temerin) i FK Jedinstvo (Novi Bečej).

Grupa C: Pet prijatelja (Temerin), STR Blažin (Novi Bečej), Lipa pet plus (Kumane) i Nadalj. Grupa D: Motorfleks, Bečejprevoz, Disko bar i Elektro Liv (Zmajevo).

Grupa E: Eurosvit (Bačko Petrovo Selo), Krumenaker mlinovi (Bačko Petrovo Selo), Link FTO i MGM Plamen.

Grupa F: Fortuna Sukur, Knott II, Konama i Žabalj.

Grupe G: Čajkini asovi, Adrijana (Temerin), ZZ Tisa (Bačko Petrovo Selo) i BL Sportivo (Novi Sad).

Prvog dana, znači, danas (18. januara) igraju se utakmice po sledećem rasporedu:

 

Veterani

17.00 Fortuna – Servis Kudrić

17.45 Apoteka Higija – Eurosvit

 

Seniori

18.30 FK Jedinstvo (BPS) – FK Mladost

19.15 Motorfleks – Bečejprevoz

20 Krumenaker mlinovi – MGM Plamen

20.45 Knott II – Žabalj

21.30 Čajkini asovi – ZZ Tisa

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име