Bečejski Zimski turnir u malom fudbalu završen je trijumfom temerinske ekipe Pet prijatelja u konkurenciji seniora i pobedom bečejske ekipe Fortuna Sukur Metal u kategoriji veterana.

Veterani su lakše nego što su očekivali stigli do epiteta pobednika, što potvrđuje rezultat finalne utakmice od 12:5 (5:3) protiv temerinske ekipe Staklo Milićević Adriana Akva Purić. Nasuprot njima, finale u seniorskoj konkurenciji bilo je izuzetno dramatično, a utakmica između Pet prijatelja i novosadske ekipe Lampone Meridian u regularnom toku završila se nerešenim rezultatom 7:7. Presudili su penali. Prva dva udarca s devet metara Temerinci Bajić i Miljanović su realizovali, a Jorgić je odbranio Vukovićev šut, dok je Popović šutirao preko gola i pobednički pehar „potkovan“ novčanom nagradom u iznosu 400.000 dinara pripao je temerinskim prijateljima. Novosađani su osvojili pehar i 50.000 dinara.
U „malom finalu“ seniorske konkurencije bečejska ekipa Knot Autofleks pobedila je rezultatom 12:4 Elektro liv iz Zmajeva i pripala im je, uz pehar, nagrada u od 25.000 dinara. U veteranskoj konkurenciji Gradina Eurokomerc iz Temerina savladala je bačkogradištanski Auto servis Kudrić sa 14:6. Pobedničkoj ekipi kod veterana pripali su pehar i novčana nagrada u iznosu od 30.000 dinara, drugoplasirani su s peharom dobili 15.000 dinara, a trećeplasirani pehar i 10.000 dinara.

Prigodne plakete pripale su i najboljim pojedincima. Dragan Tomić iz pobedničke ekipe proglašen je za najboljeg igrača turnira, njegov saigrač Namanja Jorgić je najuspešniji golman, a Bojan Vuković iz ekipe Lampone Meridian je sa 8 golova prvi strelac turnira.
-Lane smo se radovali pobedi na Dnevnikom turniru u Novom Sadu, a ove godine smo ostali „kratkih rukava“ u finalima na turnirima u Novom Bečeju i Sremskoj Mitrovici. Godina nam nije propala, jer smo sve naplatili ovde u Bečeju, gde smo slavili i 2013. godine, rekao nam je najbolji igrač turnira Dragan Tomić.
Pobednička ekipa igrala je u sastavu: Nemanja Jorgić, Borko Pavlović, Srđan Suvajdžić, Nemanja Đorđević, Nemanja Miljanović, Dragan Milovac, Mihajlo Kozomora, Filip Bajić, Dragan Tomić, Lazar Letić.
Tokom 15 večeri ljubitelji igre „na petoparcu“ videli su, čak, 751 gol. U veteranskoj konkurenciji 12 ekipa je postiglo 243 gola, a 28 ekipa u seniorskoj konkurenciji je 508 puta zatreslo mrežu. Tome su doprineli golovi širine 5 metara, pa je napadačima bio olakšan posao na radost gledalaca.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име