Takmičenje u kuvanju riblje čorbe, deveto izdanje manifestacije „Zlatni kotlić Bačkog Gradišta 2017”, biće organizovano u subotu 16. septembra. Prijavljivanje je u toku.

Rok za prijavljivanje ekipa je 14. septembar do 17 časova, otvaranje manifestacije i deljenje ribe je do 9 časova, početak kuvanja riblje čorbe je zakazan za sat kasnije.  Kotizacija za takmičenje iznosi 3.000 dinara.

Prema rečima Gorana Kudrića, iz Fudbalskog kluba „Vojvodina” iz Bačkog Gradišta, želja organizatora je da privuče pažnju što većeg broja onih koji shvataju značaj i kvalitete zdrave ishrane, ali i da se promovišu kako opština Bečej, tako i majstori kulinarstva i gastronomije, kao i jedno od ominjenijih jela u Srbiji – riblja čorba.

Organizator je obezbedio i vredne nagrade za najbolje takmičare u kuvanju riblje čorbe i to: za prvo mesto 20.000 dinara, dok su za drugo i treće mesto obezbeđene vredne robne nagrade.

Posetioci će moći da uživaju i da se prepuste čarima idealnog ambijenta u hladovini višedecenijskog drveća na stadionu FK „Vojvodina“ u Bačkom Gradištu, a takmičari će, kao i ranijih godina, pokušati svojim originalnim receptom, balansom sastojka i znanjem da pogode ukus, kako stručnog žirija, tako i ljubitelja riblje čorbe.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име