Sa lanjskog druženja na lovačkoj fešti u Bečeju |Foto: Vlastimir Jankov
Sa lanjskog druženja na lovačkoj fešti u Bečeju |Foto: Vlastimir Jankov

Prva decenija organizacije atraktivne manifestacije „Dani Lovačkog udruženja Bečej“ je prohujala, a nova počinje tokom vikenda pred nama. Neće biti inovacija, jer su se u proteklih deset godina stvari iskritalisale i aktueni program je sada ustaljen. Bar za sada. Ako se u vremenu koje dolazi pojavi nova ideja… O tom potom.

Znači, dva dana, četiri aktivnosti u okviru zvaničnog programa, a peta je druženje tokom oba dana. Prvo će u subotu oko Lovačkog doma u Donjem parku startovati vlasnici pasa, sa i bez rodovnika. Prijavljivanje za reviju je u 9 sati, a pola sata kasnije psi sa svojim gazdama i kinološke sudije biće u ringu. Dečiji program počinje u 10.30 sati. Predškolci će crtati na asfaltu životinje, a osnovci će se takmičiti u znanju o životinjama.

Subotnji popodnevni program je, po pravilu, najatraktivniji i najposećeniji. Kulinari se nadmeću u pripremanju lovačkog gulaša od divljači za epitet pobednika „Zlatnog kotlića“. Potpaljivanje vatre ispod kotlića zakazano je za 13 sati i u naredna tri sata do izražaja treba da dođe kulinarsko umeće majstora s varjačom u ruci. Dok žiri bude ocenjivao predate uzorke pripremljenog specijaliteta od divljači, organizator manifestacije Lovačko udruženje Bečej će realizovati tombolu s brojnim i vrednim nagradama. Proglašenje pobednika u kulinarskom takmičenju zakazano je za 17 sati, a onda se nastavlja druženje. Da bi pucači mogli maksimalno da se uključe u aktivnosti i druženje tokom prvog dana, njihovo takmičenje je ostavljeno za nedelju i održaće se od 9 sati na bečejskom strelištu kraj Radarske stanice.

-Tokom minule decenije smo stekli zavidnu reputaciju organizujuću atraktivnu manifestaciju, pa mnogi s radošću čekaju te dane. Mi takođe, jer nam dolaze gosti sa svih strana i treba se pokazati kao pravi domaćin. Za one koji neće imati mogućnosti da degustiraju uskusni specijalitet takmičara, pripremamo specijalitet za građanstvo od jelena odstreljenog u vojvođanskim šumama. Ukusni gulaš će se prodavati od 13 sati po 350 dinara za porciju i moći će da se jede u predivnom ambijentu Donjeg parka ili da se nosi kući i za porodičnom trpezom degustira, apostrofirao je u ime organizatora manifestacije predsednik Lovačkog udruženja Bečej Tamaš Lastovič.

Na kraju dodajmo cene kotizacije za učešće u takmičarskom programu. Učešće na reviji pasa iznosi 500 dinara, uz napomenu da svaki vodič psa dobija bon za lovački gulaš. Pucači plaćaju 700 dinara za seriju gađanja 15 glinenih golubova, a imaju doručak i ručak. Najzad, kulinari treba da izdvoje 2.000 dinara, a dobijaju tri kilograma mesa od divljači. Prijave kulinara su do 8. septembra u prostoriji Lovačkog doma, telefonskim putem na brojeve 021/6912-031 i 062/232-006 ili elektronskim putem na mejl: lovacko.becej@neobee.net.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име