Iako je na takmičenju u kuvanju riblje čorbe, u organizaciji USR Šaran, učestvovalo, pored ekipa iz Bečeja, i nekoliko onih iz drugih mesta, najbolji među kulinarima u subotu bio je Kristian Pataki iz ovdašnjeg „Žerbo 2“. Druga nagrada je pripala Atili Ferencu, treći je Goran Popov, na četvrto se mesto plasirao Aleksandar Nešić, peti je Miodrag Glavaški, a šesti je Vilmoš Zavarko.

U nadmetanju za titulu najboljeg učestvovalo je 27 ekipa i to, osim iz Bečeja, i iz Temerina, Čuruga, Novog Sada, Kule i drugih mesta. Organizatori su pripremili i druge takmičarske discipline koje su privukle posetioce ove manifestacije. Oni malo mlađi oprobali su se u brzom jedenju šampita, a tu je titulu najbržeg, u konkurenciji od deset takmičara, odneo Erik Čuri iz ekipe JP „Vodokanal“.

Bilo je tog dana kraj Tise i gađanja ribolovačkom praćkom. U toj se disciplini, uz učešće 20 takmičara, najbolje pokazao Velibor Jagodić iz ekipe „Srećko Šojić za predsednika“ iz Bečeja, dok je u brzom ispijanju piva pobedio Vladimir Stojnić iz ekipe „MGM Plamen“ iz Bečeja. Iz USR „Šaran“, inače poznati po organizovanju ovakvih skupova, zadovoljni su što je, kako kažu, sve proteklo kako su i očekivali. – Veoma smo zadovoljni i odzivom takmičara i atmosferom tokom dana. Vreme nam je išlo na ruku, ljudi su bili raspoloženi, ispoštovali smo satnicu, tamburaši su bili odlični, i nakon proglašenja je veliki broj ekipa ostao da se druži. Ako je sudeći prema tome da je dobra atmosfera na Restoranu Šaran,ispred kog su i bili postavljeni kotlići, druženje trajalo do jutarnjih sati, rekao je Siniša Erak iz USR „Šaran“.

Među onima koji su ukrstili kutlače bio je i čuveni kuglaš Vilmoš Zavarko.

– Izuzetno nam je drago što je Vilmoš došao na ovaj naš skup i što je uspeo da zauzme fino mesto. On je kao mali pecao za USR Šaran na nekoliko takmičenja, pa je posle odustao jer je hteo da se posveti kuglanju u čemu je, poznato je svima, postigao izuzetne rezultate. Pored njega, bilo je tu još takmičara koji su naši stari prijatelji i koji su svojim prisustvom uveličali našu manifestaciju, istakao je Erak. Posebno priznanje i nagradu dobila je i Bečejka Piroška Tompa, koja je bila jedina dama koja je pripremala čorbu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име