Vuk Radojević, predsednik opštine Bečej, upriličio je protekle sedmice prijem za svetske kuglaške šampione iz opštine Bečej, Vilmoša Zavarka i Herminu Lukač.

 

 

Mladi kuglaši su na nedavno završenom Svetskom prvenstvu za seniore i kadete u nemačkom Špajzherdorfu ostvarili sjajne uspehe. Zavarko je vodio reprezentaciju Srbije do zlata u ekipnoj konkurenciji, trećeg u istoriji, dok je Lukačeva u kadetskoj konkurenciji ostvarila najveći uspeh u karijeri. Postala je svetska šampionka u pojedinačnoj konkurenciji (klasik), sa kadetskom selekcijom stigla je do srebra, a isti plasman ostvarila je i u miksu sa Markom Antonićem iz Rume. Nastupala je i za seniorsku reprezentaciju koja je takmičenje završila na šestom mestu.

Lukačeva i Zavarko su izrazili zadovoljstvo, pre svega plasmanom, ali i činjenicom da ih je ugostio predsednik opštine. U srdačnom razgovoru sa gostima Radojević im je čestitao na titulama i rekao da u opštini Bečej postoji duga tradicija kuglanja i uspeha u ovom sportu i da nove medalje i titule nastavljaju niz.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име