Osamnaestu sednicu Skupštine opštine Bečej danas je obeležila rasprava oko plana opštine Bečej da ugovorom o javno – privatnom partnestvu poveri dimničarske usluge nekom od privatnih partnera.

Lokalni parlament je nakon žične diskusije usvojio koncesioni akt koji je jedan od prvih koraka za angažovanje privatnog partnera za obavljanje dimničarskih usluge na teritoriji opštine Bečej. Ugovor o koncesiji bi sa privatnim partnerom bio zaključen na pet godina.

Iako je očekivano da prvi rebalans budžeta izazove pažnju prisutnih odbornika i predstavnika vlasti, niko se za govornicom nije našao po toj tački dnevnog reda. Predviđeno je da opštinska kasa nakon prvog rebalansa iznosi 1.741.104.000 dinara (što je za 79.670.000 dinara povećanje u odnosu na budžet za 2017. godinu).

Član Opštinskog veća opštine Bečej Anđelko Mišković je govorio o Godišnjem programu zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji opštine Bečej za 2017. godinu koji je kasnio sa usvajanjem u lokalnoj skupštini u odnosu na zakonski rok, jer je resorno ministarstvo, planiralo da uvede novi softver.

Mišković je u lokalnom parlamentu rekao da ministarstvo radi na pravu prioritentnog zakupa potencijalnih investitora u našoj opštini.

Više u TV prilogu

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име