Žužana Šliter je početkom avgusta obeležila pravi jubilej – 35 godina rada u Mesnoj zajednici Bratstvo Jedinstvo, odnosno trećoj mesnoj zajednici u opštini Bečej.

Ona je, već tri i po decenije, svakodnevno u kontaktu sa žiteljima Novog sela, druge po redu mesne zajednice po broju stanovnika u najvećoj potiskoj opštini. Veliki jubilej, kojim danas retko ko može da se pohvali, naročito čitavim radnim vekom na jednom mestu, obeležila je radno, bez pompe.
Ne libi se Žužana Šliter ni fizičkog rada, iako je njen posao, isključivo administrativni. Takvu požrtvovanost cene i njene kolege, ali članovi saveta mesne zajednice.

Sekretarka mesne zajednice sa tako zavidnim radnim stažom, najbolje zna šta je to što tišti stanovnike Novog sela, pa se sa svojim kolegama trudi da poboljša kvalitet života u tom delu Bečeja.

Danas je malo toga u nadležnosti mesnih zajednica, ali su Novoselci upućeni na nju – tamo se plaćaju komunalije, na mesečnom nivou postoji mogućnost merenja šećera u krvi, udruženja mogu da koriste funkcionalnu salu u objektu mesne zajednice, u neposrednoj blizini su prodavnica, pošta, pijaca, ambulanta, osnovna škola, vrtić…

Naši sagovornici, Žužana Šliter i Miljan Jovanović, član saveta tamošnje mesne zajednice, složni su oko toga da je urađeno dosta, ali da prostora za poboljašanje, naročito po pitanju bezbednosti žitelja, ima na pretek. Neophodno je bolje osvetljenje, još trotoara i asfaltiranih ulica, više parking mesta…

I dok se uveliko priprema manifestacija „Živimo zajedno”, 12. po redu, redovno se sagledavaju problemi, ali i potencijali bečejske teritorije na kojoj živi oko 6.500 Bečejaca. Daće Novoselci sve od sebe da 3. septembra privuku i zadrže veliki broj posetilaca, jer je to, kako Jovanović ističe, multinacionalna sredina u kojoj svi složni žive.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име