Ministarstvo omladine i sporta 26. agusta ugostilo je u svojim prostorijama tridesetoro mladih iz Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Slovačke, Mađarske i Srbije, koji kao predstavnici Nacionalnih komiteta za borbu protiv govora mržnje i aktivisti kampanja u svojim zemalja učestvuju u realizaciji projekta „Regionalni bus protiv govora mržnje”.

 

Među ovom delegacijom nalaze se i dva Bečejca, studenti Miloš Mijić i Momir Vujmilović.

Državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Nenad Borovčanin pozdravio je omladinu regiona i poželeo im uspešnu realizaciju započetog projekta, naglasivši tom prilikom da je borba protiv govora mržnje na internetu izuzetno važna za mlade i da se kroz tu borbu direktno doprinosi povećanju bezbednosti mladih, koja predstavlja jedan od ciljeva Nacionalne strategije za mlade u Republici Srbiji. Mladi su se sastali i sa šeficom Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu, Antje Rotemund i izveli plesni performans protiv mržnje i diskriminacije na Trgu Republike.

Posetom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije projekat „Regionalni bus protiv govora mržnje” zvanično je krenuo u svoje proputovanje kroz evropske „No hejt“ prestonice i na svom putu obići će Budimpeštu, Bratislavu, Beč, Ljubljanu, Gradišku, Podgoricu i na kraju se vratiti u Beograd.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име