Jedna strana fasade rekonstruisana, a druga čeka na red
Jedna strana fasade rekonstruisana, a druga čeka na red

Kako se bliži kraj školske godine, tako su održavana brojna srednjoškolska takmičenja. Bečejski gimnazijalci su i ove godine zabeležili zapažene nastupe, a u školi posebno vrednuju one koji su se potvrdili na republičkom nivou.

Upravo iz tog razloga, maturantkinja Ana Lenđel zaslužuje da se prva pomene, jer je na republičkom prvenstvu iz mađarskog jezika, koje je održano u Subotici, osvojila prvo mesto. Valja dodati da je Anu pripremala profesorla Čila Galus. Takođe maturantkinja, Anđela Petrov, osvojila je treće mesto na republičkom takmičenju iz istorije u Nišu, a njoj je mentor bila profesorka Biljana Bošković.

Anđela Petrov je treća u republici iz istorije
Anđela Petrov je treća u republici iz istorije

Andrea Vaštag je, uz pomoć profesora Bojana Marjanskog, osvojila drugo mesto na atraktivnom takmičenju „RAF Challenge 2019.“. Reč je o informatičkom takmičenju srednjoškolaca, koje po 11. put organizuju Društvo matematičara Srbije i Računarski fakultet u Beogradu, gde je održano finale sa 32 učesnika.

Učenica drugog razreda Dajana Radošević osvojila je treće mesto iz srpskog jezika na okružnom prvenstvu u Sremskim Karlovcima, a mentorka joj je bila profesorka Marina Živkov Tucić. Bilo je zapaženih nastupa i na međunarodnim takmičenjima. Tako je učenica trećeg razreda Žužana Sabo osvojila nagradu na takmičenju „Szep Magyar Beszed“ u mađarskom gradu Đeru, a godinu dana mlađa Reka Bun je učestvovala na 28. Međunarodnom takmičenju u rumunskom gradu Marošvašarhelju.

-Raduje nas svaki dobar plasman naših učenika na raznim takmičenjima, ali nas ne raduje što to nije adekvatno cenjeno na konkursima koje raspisuju određene institucije i mi učestvujemo na njima. Istina, dobili smo sredstva za rekonstrukciju fasade na zapadnoj strani u iznosu od 3,44 miliona dinara od Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, što je uspešno završeno, ali nismo po drugom konkursu za čeonu severnu stranu. Ostaje nam da pokušamo ponovo na nekom novom konkursu, rekao nam je direktor bečejske Gimnazije mr Miodrag Basarić.

Ostaje nejasno zašto su odobrena sredstva za rekonstrukciju jedne strane, a ne čitave fasade zgrade koja iduće godine obeležava 95. rođendan.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име