Gerila akcijom, odnosno sadnjom cveća u udarnim rupama na bečejskim ulicama, grupa mladih skrenula je pažnju građanima, ali i nadležnima, na probleme koje su radnici angažovane firme ostavili za sobom.

Iako je akcija mladih bila uspešna, bar u tome što su na nesvakidašnji način ukazali na višenedeljni problem sa brojnim rupama u asfaltu, cveće je već narednog jutra nestalo, a problem još nije rešen.

Kako smo saznali od direktora Javnog preduzeća „Komunalac“ Željka Plavšića, izvođač radova, koji za posao treba da dobije 7,5 miliona dinara, od danas nastavlja tamo gde nedeljama pre stao – tako da će, nakon što se ekipe vrate iz Bačkog Petrovog Sela, gde je ostavljeno najviše posla, i u Bečeju zatrpati rupe.

https://www.facebook.com/farkaskerteszet/videos/255591835130263/
https://www.facebook.com/farkaskerteszet/videos/255591835130263/

Prema našim saznanjima, od početka ovogodišnjeg krpljenja rupa na teritoriji opštine Bečej, iniciran je jedan sudski postupak, a nekoliko vozača uputilo je zahtev za naknadu štete na vozilu.

Inače, u postupku javne nabavke za krpljenje udarnih rupa koju je sprovelo Javno preduzeće „Komunalac“ od tri ponuđača, ugovor je zaključen sa beogradskom firmom „Izoteks“.

Prema objašnjenju direktora „Komunalca“, počev od danas, povećan će biti nadzor nad tom firmom i neće im biti dozvoljeno da odjednom stvaraju površine za koje je potrebno više od 25 tona mase. On dodaje i da izvođač radova nije obeležavao rupe za koje je tvrdio da su dubine oko od 4 ili 5 centimetara.

 

Više u TV prilogu

 

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Imaš pravo da znaš“, koji sufinansira opština Bečej

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име