Organizator sedme po redu Cvetne pijace Udruženje građana „Biber“ privodi kraju pripreme za manifestaciju koja bi, osim velikog broja izlagača, ovog puta trebalo da okupi i znatno veći broj posetilaca. To, sudeći prema najavljenom programu i propratnim aktivnostima, neće biti teško, budući da se broj partnera manifestacije i ove godine proširio.

Manifestacija koja je, neki će sigurno reći, u najvećoj potiskoj opštini vesnik proleća, ove je godine i dan duža. Partnerske organizacije „Bibera“ Turistička organizacija opštine Bečej, Ronilačko – alpinistički klub „Posejdon“ i Udruženje građana „Eko Bečej“ su za tri dana, od 28. do 30. marta, pripremili ponudu i program koji će biti interesantna svim generacijama.

Prema rečima direktorke turističke organizacije Gordane Džigurski u pitanju je manifestacija koja, osim što je lokalnog, zbog atraktivnosti ima i turistički karakter. Kako je navela, bečejska Cvetna pijaca nalazi se na mapi turističkih organizacija Srbije i Vojvodine. „Eko Bečej“ partner je već četiri godine, a ono što već tradicionalno pripremaju za ovu manifestaciju, a tiče se zaštite životne sredine, najviše privlači decu.

Kako je objasnio Zoltan Kiš, pored origami radionica, „Malih baštovana“ i kreativne radionice, deo manifestacije će biti i vezano za planetarnu akciju koja podrazumeva isključene električne energije na sat vremena. Opet prava poslastica za najmlađe, biće zabavište na otvorenom, koje proprema Dečji kreativni centar „Garfild“. Prema rečima Gabriele Dančo pored niza kreativnih radionica, tu će biti i sportskih aktivnosti.

Nešto što sigurno mami poglede prolaznika i velikog broja posetilaca Cvetne pijace sastavni je deo programa i ovog puta. Naime, „Posejdon“ će i ovoga puta promovisati alpinizam, ali i ronjenje. Ukoliko se obezbede uslovi, kako je Ernest Klozi objasnio, ekipa alpinista demonstriraće pravu malu čajanku iz vazduha. Pored toga, i njihov performans je nešto drugačiji nego lane, pa će posetioci imati priliku da uživaju u veštinama ovih hrabrih ljudi. „Ono što će posebno biti interesanetno publici, je sto za šest osoba, sa stolicama, koji će biti okačen i visiće u vazduhu na koji će se članovi kluba spuštati i penjati i piti kafu i sokove“, dodao je Klozi. Miomira Mašić Ostojić je dodala da će se poslednjeg dana manifestacije, u nedelju 30. marta organizovati akcija udomljavanja pasa iz bečejskog azila „Pronađi prijatelja za šetnju“.

Mesta na Cvetnoj pijaci, što se izlagača tiče, ima još uvek, a prijave se mogu poslati do 24. marta u ponoć. Sve dodatne informacije i kontakti mogu se potražiti na sajtu www.biber.org.rs.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име