Deda Mraz je i ove godine posetio picoderce | Foto: Vlastimir Jankov

Atraktivna manifestacija Udruženja građana „Picoder“ u Bečeju „Deda Mraz Picoderac“ stigla je do prvog malog jubileja, jer se održala po peti put. Dom „Slavko Simin“ u Ulici Stevana Kojića 28 bio je tesan da primi sve, pošto su u pratnji dece, koja su došla po novogodišnje paketiće, stigli roditelji, bake, deke, tetke, komšije… Blještali su blicevi fotografa, jer je svako dete želelo da se ovekoveči susret sa Deda Mrazom.

-Raduju se deca, raduju se odrasli, pa moramo i mi organizatori, iskren je predsednik bečejskih „picoderaca“ Nemanja Karapandžić. Jedni su prerasli, jer paketiće dobijaju samo deca do deset godina starosti, ali na sreću svih nas stižu novi „picoderci“, pa smo i ove godine pripremili standardan kontigent od oko 450 paketića. Zahvalni smo lokalnoj samoupravi, koja je prepoznala naš trud i putem konkursa obezbedila sredstva za naše godišnje aktivnosti, među koje je i ova. Pomogli su nam i brojni donatori, tako da su svi „pocoderci“ u pomenutom rasponu godina dobili paketiće.

Ne samo da su deci ulepšali prednovogodišnje vreme, nego je pojedinoj deci, na žalost, to i jedini novogodišnje-božićni dar. Upravo iz tog razloga aktuelna akcija, kao uostalom i „Zeka Picoderc“ u vreme Vaskrsa ili doživljaji tokom „Picoderskih dana“, zaslužuje pohvale, a organizatorima sve čestitke.

-Podsetio bih da smo prve tri akcije „Deda Mraz Pocoderac“ održali pod vedrim nebom, jer je dom Slavko Simin“ bio u fazi rekonstrukcije, a paketiće delili sa traktorskih prikolica. Lane smo se prvi put uselili u ovu salu, ali još nismo uspeli da rešimo pitanje grejanja, pa iz tog razloga nismo pripremili prigodan program. Nadam se da će do sledeće akcije ovog formata i to pitanje biti „ad akta“, pa će deca, uz paketiće, uživati i u programu koji ćemo im pripremiti, zaključuje Nemanja Karapandžić.

Podsećanja radi, „picoderci“ su se uselili u rekonstruisano dom „Slavko Simin“ i već realizuju određene edukacije, imali su i preventivne lekarske preglede, a prostorije se besplatno izdaju za proslave dečijih rođendana i sličnih slavlja „picodercima“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име