Kapiten Nemanja Stanojev i golman Marko Živkov u pozadini biće na mukama kraj Jošanice | Foto: Vlastimir Jankov
Kapiten Nemanja Stanojev i golman Marko Živkov u pozadini biće na mukama kraj Jošanice | Foto: Vlastimir Jankov

Iako su Bečejci i Novopazarci dugo prisutni na srpskoj fudbalskoj sceni, do sada se međusobno nisu sastajali. Jer, kada su momci sa Tise bili u vrhu jugo fudbala, nije ekipa sa Jošanice i obrnuto. Ali, došlo je i to vreme.

U nevreme. Kada su i jednima i drugima bodovi potrebni kao nasušni hleb. Sreda će, znači, ući u istoriju dva kluba.

-Iz nedelje u nedelju ponavljam da mi ne kalkulišemo, da u svaku utakmicu ulazimo sa željom da pobedimo. Tako će biti i u Novom Pazaru. Neće nas zavarati katastrofa Novopazaraca u Senti protiv TSC-a, gde smo ih gledali, jer imamo saznanje da su izuzetno nezgodni na domaćem terenu. Video sam da su mlada ekipa i da žele da igraju. Nadam se da smo se psihički opravili od subotnjeg šoka, da je svaki igrač koji istrči na teren spreman da pruži maksimum, a to je garancija da ćemo igrati otvoreno s ciljem da pobedimo. Nismo u situaciji da pretimo, ali moramo da verujemo u svoj rad i sopstveni kvalitet, jasan je šef stručnog štaba Bečejaca Branko Savić.

Protiv Kragujevčana su pokazane neke slabosti, koje bi trebale da budu nauk za ubuduće. Između ostalog i to da povređeni igrač mora da prijavi hendikep, a ne da se prihvati zadatka za koji iz objektivnih razloga nije spreman da izvrši. U utakmicama kada se bori za goli život, samo su fizički i psihički spremni igrači potrebni.

Voljom rasporeda, ljubitelji fudbala u Bečeju tri subote zaredom će pratiti svoje sportske miljenike na stadionu kraj Tise. Minule subote je to bio slučaj sa Kragujevčanima, posle aktuelnog gostovanja u Novom Pazaru, u subotu će ugostiti Bežaniju iz Novog Beograda.

Logično je da među stručnjacima Bečejaca nada poslednja umire | Foto: Vlastimir Jankov
Logično je da među stručnjacima Bečejaca nada poslednja umire | Foto: Vlastimir Jankov

Ovom utakmicom završava se prvi krug ligaškog dela prvenstva Prve lige Srbije, ali se ne prekida prvenstvena trka. Tačnije, nastavlja se prvoligaški karavan i odigraće se još osam kola drugog kruga ligaškog dela. Sve do 15. decembra.

U prvom kolu drugog dela Bečejci 10. novembra dočekuju ekipu Budućnosti iz Dobanovaca. Upravo u tri naredna okršaja dobiće se, definitivno, jasna slika mogu li momci sa Tise da računaju na plej of ili će morati da se zadovolje učešćem u plej autu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име