Polusezona za ponos Bačkogradištanaca | Foto: Vlastimir Jankov
Polusezona za ponos Bačkogradištanaca | Foto: Vlastimir Jankov

Bačkogradištanci završavaju polusezonu kako i dolikuje ekipi koja je imala zvezdane trenutke! To bi moglo da se kaže povodom oproštajne utakmice Vojvodine iz Bačkog Gradišta, koju će odigrati poslednjeg novembarskog dana s omladincima prvoligaša TSC u Bačkoj Topoli pod svetlošću reflektora.

-To postaje tradicija. Zahvaljujući činjenici da mi najmlađi sin Igor Kudrić brani boje omladinaca TSC, uspostavili smo prisne odnose sa njima i sezonu završavamo igrajući sa mlađom selekcijom Bačkotopolčana. Lane su oni bili naši gosti, sada mi njihovi, rekao nam je predsednik Vojvodine Goran Kudrić.

Podsećanja radi, zavesa na prvenstvenu polusezonu Subotičke lige spuštena je minule nedelje, a najstariji klub imena Vojvodina je zbog ove utakmice nastavio da radi i ove nedelje. Mada su novajlije, Gradištaci će prezimeti na visokom drugom mestu sa bodom zaostatka.

-Posle trećeg kola niko u klubu nije razmišljao o vrhu tabele, jer su na kontu bila samo četiri boda. Prihvatio sam se izazova i zajedničkim radom iz utakmice u utakmicu išli smo uzlaznom putanjom. Izvesno vreme smo bili i lideri, ali nas je kiks (1:1) sa Sutjeskom spustio stepenicu niže. Naravno da smo svi u klubu zadovoljni. Imamo priliku da već u prvom kolu nastavka zamenimo mesto sa Iskrom iz Kucure, koja nam u prolećnoj premijeri dolazi u goste. Voljom žreba, mogli bismo mnogo toga da rešimo u prva tri kola. Posle Iskre, gostujemo u Bajmoku, onda dočekujemo Proleter ir Ravnog Sela, koji nas je jedini pobedio u tek završenoj polusezoni. Pripremimo li se dobro, a očekujem da tako bude, eto prilike da zasednemo na vrh tabele i do kraja sezone ga ne ispuštamo, optimista je mladi trener Vojvodine Lazar Dabižljević.

Pored poraza od Proletera (1:2), Vojvodina je tri puta igrala nerešeno, kod kuće Radnički 1905 (0:0) i u gostima Preporod (0:0) i Sutjeska (1:1). Ostale rivale su pobedili, uknjižili ukupno 36 bodova i neuporedivo najbolju gol razliku 50:11. Nenad Kudrić je sa 19 postignutig golova prvi strelac lige, a i Aleksandar Marjanov je sa 10 golova u vrhu prestižne liste strelaca. Valja primetiti da su Bačkogradištanci sa 25 javnih opomena, bez isključenja, vodeći na tabeli fer pleja, što sve u klubu i oko njega raduje. Najzad, ne treba zaboraviti da su uspešni na dva koloseka, jer su osvojili pehar kupa na području međuopštinskog saveza Bečej – Srbobran i na proleće im predstoji četvrtfinalna utakmica kupa na teritoriji PFS Subotica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име