Zbog nagomilavanja javnih opomena ne igraju Mladen Kovačević i Marjan Cvetković | Foto: Vlastimir Jankov
Zbog nagomilavanja javnih opomena ne igraju Mladen Kovačević i Marjan Cvetković | Foto: Vlastimir Jankov

Prvo radno, a onda paradno! To bi u najkraćem bila najava fudbalske subote u Bečeju. Prvo će prvoligaš sa Tise od 13 sati igrati poslednju utakmicu jesenje polusezone protiv Inđije, a od 17 sati će u restoranu „Stari grad“ održati svečanu sednicu Skupštine kluba posvećenu veku igranja fudbala u Bečeju.

-Iako je fudbalska lopta počela da sakuće i ranije u Bečeju, prema predanju prvi klub se osnovao odmah po završetku Prvog svetskog rata. Znači, u ovo doba godine. Nije vreme da to obeležomo igranjem utakmice, ali skromnom svečanošću da, rekao nam je sportski direktor OFK Bečej 1918 Dejan Stanojev.

O jubileju bečejskog fudbala će se, svakako, još pisati, a de se okrenemo onome što momke sa Tise očekuje u okršaju sa visokoplasiranom Inđijom. Prva informacija nije ohrabrujuća.

Zbog javnih opomena neće igrati oproštajnu utakmicu polusezone dvojica standadnih, štoper Marjan Cvetković i golgeter Mladen Kovačević. U žaru borbe nagomilali su u minulom komšijskom derbiju protiv Topolčana po četvrtu javnu opomenu i pauza je neminovna. Povrede su izbacile iz igre dvojicu desnih bekova, Vladana Vorgučina i Marka Mandića, a od ranije je iz istih razloga van terena vezista Stefan Cvijić. Prema tome, pred šefom stručnog štaba Dušanom Bajićem i njegovim saradnicima je itekako težak zadatak. Valja sastaviti tim koji će se dostojno suprostaviti ove polusezone razigranim Sremcima.

-Najvažnije je da igrači ispoštuju ono što smo u pripremi za utakmicu radili, da pruže maksimum zalaganja i onda će biti nagrađeni. Svaki bod je važan, pogotovo u sudaru sa ekipom iz vrha tabele, jer se na taj način održava samopouzdanje. Ponavljam, nova utakmica je nova fudbalska priča i mora joj se prići odgovorno, jasan je šef struke Bečejaca Dušan Bajić

U uslovima kakvi se predviđaju da će biti u subotu po podne, voljni motiv može da bude presudan. Ko pokaže veću želju, igra čvršće i odgovrnije, pola posla je obavio.

Deljenje pravde u okršaju OFK Bečej 1918 – Inđija povereno je beogradskom sudiji Andriji Stojanoviću, kome će kao mahači pomagati njegov sugrađanin Novak Novaković i Ivan Krstić iz Jakova, dok će četvrti sudija biti Nikola Radaković iz Novog Sada. Funkciju delegata FSS obavljaće Zoran Purić iz Sombora.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име