Bačkogradištanska Vojvodina uspešna na dva koloseka | Foto: Vlastimir Jankov
Bačkogradištanska Vojvodina uspešna na dva koloseka | Foto: Vlastimir Jankov

Fudbaleri Vojvodine iz Bačkog Gradišta su uspešni na dva koloseka. U prvenstvu Subotičke lige su prvi, a u kupu FSS na teritoriji PFS Subotica pobedom 2:1 protiv srpskoligaša Bačke 1901 iz Subotice izborili su finale koje će se igrati 24. aprila. Žreb će 3. aprila odlučiti ko će biti domaćin, Adorjan, jer je Tisa pobedila u drugom polufinalu Bajšu sa 3:2, ili Bačko Gradište.

-Ostvarili smo najveći uspeh u klupskoj istoriji kad je u pitanju kup takmičenje, ponosno naglašava trener Vojvodine Lazar Dabižljević. I Subotičani i mi igrali smo sa nešto izmenjenim sastavima, ali se nama posrećilo da u nadoknadi vremena Miroslav Vender postigne pogodak i pobedili smo renimiranije Subotičane sa 2:1. Sad se okrećemo prvenstvu i subotnjem gostovanju Obiliću u Novom Kneževcu, a o kupu ćemo razmiljati kad dođe vreme.

Voša je prva povela golom Miodraga Pelengića i rezultatom 1:0 otišlo se na odmor. U nastavku su obojica trenera, Lazar Dabižljević (Vojvodina) i Savo Pavićević (Bačka 1901) ubacili u igru iskusnije igrače. Subotičani su izjednačili, a Miroslav Vender je u nadoknadi vremena presudio da Bačkogradištanci igraju u finalu.

Boje Vojvodine protiv srpskoligaša Bačke 1901 branili su: Milovanov, Vejin, D. Kudrić (Bilbija), Vender, Bečanović, Radulović, Erdeljan, Pelengić, Ikrašev, V. Mihajlović (Janković), Jušković (Popović).

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име