Gradištanci imaju svog Pelea u Miodragu Pelengiću | Foto: Vlastimir Jankov
Gradištanci imaju svog Pelea u Miodragu Pelengiću | Foto: Vlastimir Jankov

Iako prugom pored igrališta Vojvodine u Bačkom Gradištu nikad nije išao brzi voz, Voša ove jeseni tutnji terenima Subotičke lige i zasluženo je lider na tabeli. Istina, nije krenulo baš najbolje, jer su u prvih pet kola uknjižene po dve pobede i nerešena rezultata, uz poraz i gol razliku 6:3.

A onda je stigla serija od osam uzastopnih pobeda i impozantna gol razlika 40:5. Preostala su još dva prvenstvena kola do kraja polusezone. Prvo se u nedelju, 18. novembra, gostuje Sutjesci iz Bačkog Dobrog Polja, ali se utakmice, zbog suspenzije terena Dobropoljaca, igra u Stepanovićevu, a onda je Voša domaćin komšijama iz Nadalja 25. novembra.

-Znamo da svi protiv nas igraju maksimalno angažovano, pa očekujem da će tako biti i u Stepanovićevu. Ali, i mi u svaki okršaj ulazimo stopostotno motivisani da zadržimo pobedonosnu seriju. To se od nas kao lidera očekuje i spremni smo da odgovorimo zadatku. Za opuštanje će biti vremena posle narednog domaćinstva komšijama iz Nadalja, kada se spušta zavesa na prvenstvenu trku do proleća, jasan je trener Vojvodine Lazar Dabižljević.

Pored toga što su s bodom prednosti prvoplasirani ispred Proletera iz Ravnog Sela i Iskre iz Kucure, Bačkogradištanci su prvi i u fer pleju. Do sada imaju samo 17 negativnih poena za isto toliko javnih opomena, slede Vinogradar (23), Đurđin (26)… Doda li se svemu da je i prvi strelac Subotičke lige  Nenad Kudrić, koji je postigao ukupno 18 golova, onda je zadovoljstvo još veće. Upola manje golova postigao je Aleksandar Marjanov i treći je na prestižnoj listi strelaca aktuelne sezone Subotičke lige.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име