Futsaleri Bečeja doživeli su pravu sportsku blamažu u nedelju uveče, jer su pred svojim navijačima izgubili rezultatom 1:5 od Deus futsala iz Sremske Mitrovice.

Očekivalo se da će, posle pobede od 7:5 u Bujanovcu protiv lidera Zufa, imati lak posao sa Sremcima, koji su u prethodnih šest kola zabeležili samo jednu pobedu, a kraj Tise su doputovali samo sa šestoricom igrača. Međutim, teren je pokazao sasvim nešto drugo.

Gosti su se znalački branili, a domaći, pošto nisu mogli da probiju elastičnu zonu, tražili su rešenje šutevima iz svih pozicija. To je razbranilo njihovog čuvara mreže Stanka Macanovića, koji je izrastao u junaka utakmice.

Istina, Igor Dražić je u 16. minutu uspeo snažnim šutem da pošalje loptu iza njegovih leđa za 1:0, ali to je bilo sve što su uradili domaći. Do tog gola, golman Sremaca je odbranio 10 lopti, a u nastavku još osam i dovodio je domaće igrače do očaja. Koraću je odbranio šest, Simiću pet, Dražiću tri, Kobiljskom dva, a Lovri i Golubu po jedan šut. Promašaje kraj gola nismo evidentirali, ali moguće je da je golmana uhvatila promaja od silnih projektila u zaštitnu mrežu iza gola. Tome valja dodati sijaset uspešnih blokova igrača u zoni šuta. Primećujemo propust službenih lica, a u domaćina, jer su dozvolili golmanu gostiju da brani u dresu iste nijanse plave boje kao što su bili dresovi igrača domaće ekipe.

Sve u svemu, Bečejci su išli „glavom kroz zid“, umesto da su mirnom igrom, što im je sa ivice terena savetovao trener Goran Strajnić, pokušali kombinacijama da materijalizuju trud. Istina, pokušali su, posle 1:3 u 33. minutu, i sa petim igračem, golmanom Vadaskim, da napadnu, ali im se to obilo o glavu i primili su nova dva gola bez čuvara mreže u golu.

Bilo kako bilo, propustili su priliku da se primaknu vodećem tandemu Sopotu i Zufu na dva boda, nego su se zadržali na 10 bodova iz sedam utakmica.

Dres Bečeja protiv Sremaca nosili su: VADASKI (7 odbrana) 6,5, ĆULUM 5, SIMIĆ 5, DRAŽIĆ 6, LOVRE 5, Kobiljski 5, Korać 5, Mandadžić 5, Ilčešin 5, Barta -, Ćurčić -.

Narednog vikenda Bečejci gostuju u obližnjem Zrenjaninu i sastaju se sa SAS-om. Pre nedeljne utakmice, kladioničarskim jezikom rečeno, sva tri znaka su bila u igri, a posle viđene blamaže šanse za uspeh kraj Begaja su drastično opale.

V. Jankov

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име