Foto: Arhivska
Foto: Arhivska

Prema odluci Kriznog štaba za suzbijanje koronavirusa od juče, 24. avgusta, dozvoljen je rad bioskopa i pozorišta, u čijim salama publika nije boravila skoro pola godine.

Kako se navodi u saopštenju, broj gledalaca u sali ne sme biti veći od 500, a pored toga obavezno je nošenje maski uz poštovanje fizičke distance od 1,5 metara, odnosno jednog praznog sedišta između ljudi, prenosi N1.

Štab za vanredne situacije opštine Bečej usvojio je juče, 24. avgust, nove mere zdravstvene zaštite i preporuke za bezbedno organizovanje rada ustanova kulture iz domena delatnosti pozorišta, bioskopa i organizacije koncerata, o čemu detaljnije možete čitati OVDE.

Direktor Gradskog pozorišta Bečej Zdravko Petrović kaže da će se program bečejskog pozorišta planirati u skladu sa mogućnostima.

– Ove nedelje nas očekuje Ciklus filmova Vudija Alena u bašti Pozorišnog kluba, a program Gradskog pozorišta se dalje planira u skladu sa mogućnostima. Najvažnije je da se prilagodimo, jer kultura ne može da stane. Zbog propisane fizičke distance, po nekim našim proračunima, biće korišćena trećina do polovina sale, pa će se tako i praviti program sa nekim predstavama koje mogu da se prilagode tim okolnostima, kaže Petrović i najavljuje da bi publika već u petak mogla da očekuje gotovo ceo program za septembar.

Filmovi Vudija Alena u bašti Pozorišnog kluba

Od četvrtka, 27. avgusta, do nedelje u bašti Pozorišnog kluba prikazivaće se Ciklus filmova Vudija Alena, a projekcije filmova zakazane su svake večeri za 20 sati, dok je ulaz na projekcije besplatan.

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име