Imenovanje javnog beležnika koji će imati sedište na teritoriji opštine Novi Bečej pomoći će u tome da građani Novog Bečeja za sve neophodne poslove oko overe, nepokretnosti i ostalih stvari iz nadležnosti notarijata, neće više morati da odlaze za Bečej. Saša Šućurović, predsednik opštine Novi Bečej uručio je u ime lokalne samouprave, predstavnicima Osnovnog suda u Bečeju računar na korišćenje, kao još jedan znak dobre saradnje.

 

Lokalna samouprava u Novom Bečeju i stanovnici opštine nalaze se pred teškim vremenima, jer su administrativno usmereni na na dve strane. Deo republičkih institucija, na koje su usmereni građani svojim potrebama, smešten je u Zrenjaninu, a drugi deo u Bečej, istakao je Šućurović. Vrlo je važna, kako je naglasio, lepa saradnja sa Osnovnim sudom u Bečeju i dobro funkcionisanje sudske jedinice u Novom Bečeju.

– Znak te dobre saradnje je svakako i ovaj računar koji smo im ustupli. Ovo nije jedina akcija koju ćemo raditi. Imamo dobru saradnju svakako i sa Policijskom stanicom, i sa njima smo već neke akcije uradili, a planiramo još da im pomognemo. Radimo dosta toga i da sačuvamo Srednju školu. Dobro sarađujemo sa Poreskom inspekcijom koja je povezana sa Bečejom. Mislim da su to poslovi koje moramo da uradimo kako bismo sačuvali našu opštinu i kako bi naši građani imali sve one uslove koje su imali i ranije, u smislu servisiranja svojih potreba u republičkim institucijama. Imali smo mali strah od toga šta će se desiti kada počnemo da radimo Bečejskim sudom, a ne sa Osnovnim sudom u Zrenjaninu. Koliko će to biti komlikovano stanovnicima naše opštine. Praksa je pokazala da to sad odlično funkcioniše. Naši građani su zadovoljni i mislim da ćemo ovu dobru praksu i dobar primer, što je potvrdio i predsednik Osnovnog suda, nastaviti, odnosno da je ovo samo prvi korak u toj saradnji. Lokalna samouprava će u narednom periodu još pomoći Osnovnom sudu u Bečeju i sudskoj jedinici u Novom Bečeju, rekao je Šućurović. U ime Osnovnog suda, predsednik Goran Čimburović, se zahvalio lokalnoj samoupravi na poklonu.

-Najpre bih želeo da se u ime Osnovnog suda u Bečeju zahvalim lokalnoj samoupravi Novi Bečej i predsedniku opštine, kao i svim ostalim njegovim saradnicima koji su prepoznali potrebu Osnovnog suda u Bečeju i izašli nam u susret tako što su nam dali na korišćenje jedan njihov računar, što će u mnogome doprineti radu našeg suda. Iskoristio bih i priliku da se zahvalim na dosadašnjoj izvanrednoj saradnji između Osnovnog suda u Bečeju i lokalne samouprave u Novom Bečeju i nadam se da će se saradnja koja se do sada odvijala nastaviti na isti način, odnosno i bolje nego do sada, Čimburović. Na veliku radost zaposlenih u Osnovnom sudu u Bečeju i svih građana Novog Bečeja, pre par dana je na sajtu Ministarstva pravde Republike Srbije objavljeno da je po konkursu koji je bio pre mesec dana imenovan i notar za treritoriju opštine Novi Bečej, koji je pod ingerencijom Osnovnog suda u Bečeju. Čimburović je rekao da je Zakon o javnim beležnicima stupio na snagu 1. septembra prošle godine i u tom prvom naletu imenovan je jedan notar, tj. javni beležnik, za celu teritoriju Osnovnog suda u Bečeju, sa sedištem javnog beležnika u Bečeju.

– Prekjučerašnje imenovanje javnog beležnika koji će imati sedište na teritoriji opštine Novi Bečej pomoći će u tome da građani Novog Bečeja koji su po zakonu od 1. septembra bili u obavezi da odlaze za Bečej, kako bi obavljali sve neophodne poslove oko overe, nepokretnosti i ostalih stvari iz nadležnosti notarijata, neće više morati da odlaze za Bečej, već će moći da sve svoje obaveze i overe ugovora obavljaju u Novom Bečeju.

 

Dimitrije Nikolić notar u Novom Bečeju

U postupku sprovođenja konkursa za imenovanje javnih beležnika koji je objavljen 30. decembra 2014. godine, ministar pravde je 16. marta doneo rešenja o imenovanju 48 javnih beležnika. Za područje Osnovog sud u Bečeju, za teritoriju opštine Novi Bečej imenovan je Dimitrije Nikolić. On je obavljao poslove u Opštinskoj upravi Bečej.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име