Odbornici Skupštine opštine Bečej su se na jučerašnjoj (25. april) sednici zadržali jedva 20 minuta, koliko je trajalo zasedanje, dok bi sutra, sudeći prema iscrpnom dnevnom redu koji je danas dopunjen, trebalo ipak duže da ostanu u opštinskoj svečanoj sali.

Na dnevnom redu 18. sednice SO Bečej, zakazana za 27. april, naći će se nekoliko predloga akata, među kojima i prvi rebalans budžeta opštine Bečej za 2017. godinu. Međutim, danas su odbornici obavešteni da će se na sutrašnjem zasedanje naći i Odluka o usvajanju koncesionog akta za poveravanje obavljanja komunalne delatnosti dimničarskih usluga na teritoriji opštine Bečej, Odluka o suosnivanju Javnog preduzeća za prostorno i urbanističko planiranje i projektovanje „Zavod za urbanizam Vojvodine“ Novi Sad, potom Odluka o davanju u zakup poslovnog prostora u javnoj svojini opštine Bečej i Odluka o utvrđivanju cena zakupa površina javne namene za postavljanje montažnih objekata privremnog karaktera i cena zakupa poslovnor prostora u javnoj svojini opštine Bečej.

Opština Bečej, kao potpisnica protokola o saradnji u oblasti prostornog i urbanističkog planiranja sa pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine, obavezna je da zatraži od lokalnog parlementa da usvoji Odluku o suosnivanju Javnog preduzeća za prostorno i urbanističko planiranje i projektovanje „Zavod za urbanizam Vojvodine” Novi Sad.

Pored opštine Bečej, potpisnici protokola iz marta 2017. godine, i ujedno budući suosnivači zavoda, jesu 24 vojvođanske opštine i gradovi.

Osnovni kapital javnog zavoda iznosi:

upisani novčani kapital: 659.968 evra, u dinarskoj protivvrednosri

40.021.353 dinara;

uplaćeni novčani kapital: 659.968 evra, u dinarskoj protivvrednosti

40.021.353 dinara, na dan 30. jun 2002. godine.

Autonomna pokrajina Vojvodina je vlasnik 100 odsto udela u osnovnom kapitalu zavoda. Osnivački ulog opštine Bečej je 80.042 dinara, što je 0,20 odsto od upisanog i uplaćenog kapitala zavoda.

Što se prvog rebalansa opštinske kase tiče, nakon što to podrže odbornici, planirani prihodi i primanja i rashodi i izdaci budžeta opštine Bečej za 2017. godinu nakon prvog rebalansa trebalo da iznose 1.741.104.000 dinara, što je za 79.670.000 povećanje u odnosu na prvobitno planirani budžet. Povećanje u budžetu je mahom zbog odobrenih projekata, odnosno planiranih investicija, za koje je opštini opredeljen novac kod drugih nivoa vlasti i fondova.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име