Mladi kakajaši iz Bečeja još jednom su potvrdili izuzetnu formu, znanje i talenat. Nakon sjajnog nastupa na Otvorenom prvenstvu Vojvodine u mini kajaku, gde su ekipno bili treći zablistali su i na državnom prvenstvu i postali vicešampioni Srbije. Od početka avgusta najmlađi takmičari Kajakaškog kluba Bečej nižu uspeh za uspehom.

 

Iako brojnošću ne mogu da pariraju većim klubovima iz Bačke Palanke, Novog Sada, Beograda mogu sjajnim pojedincima koji osvajaju najviša odličja za sebe i klub.

-Početkom avgusta imali smo završetak Mini lige, a potom otvoreno prvenstvo Vojvodine i državno prvenstvo na kojem smo među 24 ekipe osvojili drugo mesto, rekao je prvi trener ovih mališana Vladislav Živanović Bata. Ovi rezultati nisu slučajni jer su se u Klubu, koji postoji već šest decenija, oslanjali na bečejske mališane i vlastitu školu kajaka iz koje su izašla danas poznata svetska imena.

-Taj dan kada smo se mi borili na prvenstvu Vojvodine naši bivši i neki sadašnji takmičari učestvovali su na Svetskom prvenstvu, naglasio je prvi učitelj Novakovića, Tomićevića i Terzića. Među istaknutim takmičarima mini kajaka su i dve poletarke Ljubica Ikadinović i Jelena Prodanov koje su za kratko vreme osvojile već deset, odnosno pet medalja.

-Prvo sam vozila dvosed u kome smo Jelena i ja bile druge, rekla je Ljubica.

-Na poslednjem takmičenju na državnom prvenstvu sam sa Ljubicom osvojila drugo mesto. Kajak sam zavolela preko brata koji je pre mene počeo da trenira, dodala je Jelena. Kapiten ekipe je trinaestogodišnji Lazar Reljić koji je, za svoj uzrast, već prekaljen takmičar sa brojnim pobedama. Na poslednjim takmičenjima brinuo je i ostatku dvadesetročlane ekipe.

-Nisam imao tremu. Znao sam da oni nisu mala deca i nisam se bojao. Znao sam da ćemo biti među prve tri ekipe, rekao je Lazar. Njemu uz rame je i godinu dana mlađi Aleksandar Hadnađev koji je potvrdio i više nego sjajnu formu sa taktikom koja daje najbolje rezultate.

– Mnogo teže mi je bilo na državnom. Svi su težili prvom mestu i mislili su da mogu da me pobede, ali to se nije desilo, samouvereno je rekao Aleksandar . Odličnom rezultatu ekipe svakako su svojim učešćem doprineli i mlađi takmičari čija imena treba zapamtiti. Aron Sekelj, Miloš Stojkov, Miodrag Ikadinović, Miloš Marić koji nose pozitivna iskustva sa državnog prvenstva. Za razliku od mnogih svojih vršnjaka ovi mališani idole ne traže u drugim klubovima ili gradovima. Jer, najbolje gotovo svakodnevno gledaju na treninzima. Jedan od njih je i Marko Novaković, koji je mlađim klupskim drugarima uručio tri nova kajaka a ne izostanu i saveti.

-Nekada me i oni sami nešto pitaju, ali ne govorim im ništa previše da ih ne opterećujem. Važno je da uživaju i veslaju, objasnio je Novaković. U klupskim prostorijama odavno nema mesta za nove pehare, ali zato ima i znanja i volje da i u buduće izlaze kao pobednici čak i sa golijatima iz većih gradova.

 

Izvor: RTV

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име