Vašarom na mesnoj pijaci počeće u petak 25. jula manifestacija Petrovoselski dani. Od 18 sati otvara se ta prodajna izložba, a sat i po kasnije počeće kulturno – umetnički program na rukometnom igralištu.

 

 

Nastupiće tada i ansambli iz tog, ali i okolnih mesta, a nakon tog dela manifestacije, od 22 sata će na binu izaći muzički sastav „Baraparti“ iz Ade. U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika program se seli u dom kulture. Prema običaju, drugog dana Petrovoselskih dana na mesnom strelištu održava se takmičenje u kuvanju pilećeg paprikaša, ali i u pravljenju salate od krastavaca. Ovo nadmetanje u kulinarstvu pratiće muzika, radionice za decu i sportske igre.

Posetioci će na strelištu moći da pazare porcije paprikaša i pasulja, a organizator, Mesna zajednica „Osmi oktobar“, ističe da u tom slučaju valja poneti pribor za jelo. Istog dana, tačno u podne, na obali Tise, počeće maratonski ribolov. Ovaj događaj, verovatno i najveći tokom godine u Bačkom Petrovom Selu ima još propratnih sadržaja. Naime, od prvog dana u sali mesne zajednice biće izloženi najbolji crteži učenika Osnovne škole „Šamu Mihalj“.

Deo tog programa je i izložba ručnih radova, dok će na strelištu biti upriličena postavka kolonije amaterskih slikara „Da Vinči“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име