Sa namerom da se narednih godina sredinom jula ponovo okupe meštani Bačkog Gradišta sa svojim gostima, mesna zajednica u tom mestu pokušaće da Dan sela, koji je u nedelju imao prvo izdanje, postane tradicionalna manifestacija.

Prostor sportskog kompleksa, gde se nalazi i travnati teren koji koristi tamošnji Fudbalski klub Vojvodina, bio je ispunjen brojnim gostima, kako decom, tako i starijima. Domaćin je robnim nagradama nagradio tri nauspešnije ekipe u kuvanju svinjskog paprikaša.

Žiri je ocenio da je, od 15 ekipa, koliko se takmičilo, najukusniji gulaš skuvala ekipa Gradištanski lipicaner, koju prati Udruženje vinogradara i voćara Boronj iz Čuruga, dok je treće mesto pripalo Majstorima „Vodokanala“ iz Bačkog Gradišta.

Pune tribine fudbalskog stadiona aplauzom su nagradile kulturno – umetnička društva iz Bačkog Gradišta, koji neguju srpsku i mađarsku pesmu i igru. Koncert povodom Dana sela uveličali su njihovi gosti iz Bora, koji su se predstavili atraktivnim spletom igara.

Dan sela je pratila dan duža, polako tradicionalona manifestacija „Igrajmo se zajedno“, u organizaciji Humanitarnog udruženja „Đina“, čiji su partneri i volonteri za decu i mlade spremili bogat edukativni, kreativni, zabavni i sportski program.

Sve se završilo pesmom, a posetioce je do kasnih sati zabavljao Parlament bend.

 

Više u TV prilogu

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Imaš pravo da znaš“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име