Nema vremena za duže spavanje. Ustajanje i spremanje Rina za sledeću državu. Od samog jutra mi se diže pritisak jer mi momak kojem sam prethodni dan dao stvari da mi opere vraća u mokrom i prljavom stanju.

I kao šlag na tortu, bez dve različite čarape. Vidno iznerviran uz podignuti glas naterao sam ga da se potrudi i da mi pronađe bar jednu. Vraća se uspešno sa zadatka. Spakovao sam se i želeo što pre da odem iz ovog mesta. Cimer Vilijam i dalje testeriše. Ja moram da sam mrtav umoran bio ove prethodne dve noći jer sam zaspao uz zvukove njegovog tvrdog hrkanja. Ne dozvoljavam da mi upropaste dan već samo mislim unapred, još malo pa Bocvana! Vozim se i slušam muziku kad odjednom gledam u tridesetak majmuna na putu. Vidim na retrovizorima da sam sam u svojoj traci i naglo kočim da zabeležim ovu situaciju. Međutim, kako sam stao, nisam ni trepnuo, a svi majmuni su se razbežali. Pokušao sam da ih nadmudrim time sto sam izašao i držeći zatvorenu šaku kao da držim hranu u njoj u nadi da će doci, ali ništa. Takođe sam pokušao i da se vratim u auto i mirujem. Počeli su ponovo da se okupljaju, ali dok im ja priđem da ih fotografišem oni se opet razbeže. Izgleda da sam ovde jedini pravi majmun upravo ja.

Nastavio sam put prema granici.

Opet pokušavajući da mislim samo na pozitivno, još malo pa Bocvana. Prelazim granici i jednu i drugu bez ikakvih problema i za vrlo kratko vreme. Jedino sam se zadržao u koloni za plaćanje auta. Dosta nas je bilo, a samo jedan kasir. Ljudi, koji su postajali nervozni su se obraćali radnicima za drugim pultom kako se kolona sporo smanjuje. Kako im radnici nisu pomogli svi smo uzeli da napišemo primedbu i ubacili u kutiju u nadi da će naši konstruktivni komentari doći do prave osobe. Pri rešavanju plaćanja seo sam u Rina i nastavio put. Vozio sam nekih 350 kilometara do nacionalnog parka za nosoroge. Posto sam došao pri završetku radnog vremena, a i već je bio pao mrak, odlučio sam se da rezervišem obilazak u rano jutro, a ispred u Rinu prespavam. Uspeli smo neke termine da ispomeramo i uz malo truda i organizacije napravili smo termin za mene od šest ujutru. Spremio sam se za spavanje. Rano sam legao i želeo sam baš da se naspavam. Spustio sam sedišta skroz do kraja veseleći se sutrašnjem upoznavanju sa novim vrstama divljih životinja zatvorio oči… Laku noć.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име