U subotu, 28. avgusta, u bašti Pozorišnog kluba održaće se jednodnevni festival pod nazivom „Novi list“ na kom će nastupiti bečejski bendovi sa prijateljima.

Ovaj muzički festival ima za cilj da prikupi novčana sredstva za kupovinu sadnica autohtonih vrsta koje će, kažu organizatori, biti posađene na teritoriji opštine Bečej.

Program počinje u 21 sat, a ulaz je dobrovoljni prilog. Pred ovdašnjom publikom nastupiće mladi bečejsko – novobečejski rok bend „T.A.K.O.“ zatim pank sastav „Fiskalni račun“, bluz bend „Fingerbang“ i grupa „Sjaj & I“, dok je specijalni gost festivala  grupa „False reality“.

Podsetimo, grupa građana je početkom godine pokrenula inicijativu „Ozelenimo Bečej“ za nabavku sadnica i ozelenjavanja opštine. Ova grupa je u martu, zajedno sa oko 100 volontera, obezbedila i posadila oko 1.400 sadnica, što u parku kod Dečjeg dispanzera, što u industrijskoj zoni, bečejskom vrtiću, u Mileševu i Drljanu, što u dvorištima zainteresovanih meštana.

Autonomna Pokrajina Vojvodina, sa ispod sedam odsto površine pod šumama, predstavlja područje sa najnižim stepenom šumovitosti u Srbiji i Evropi, podaci su Izveštaja o reviziji svrsishodnosti poslovanja „Pošumljavanje u Republici Srbiji“ Državne revizorske institucije. Da bi se dostigla optimalna šumovitost, predviđena prostornim planom AP Vojvodine, šumovitost bi trebalo da se uveća više nego duplo, a u 14 opština Vojvodine, među kojima je Bečej, stepen šumovitosti je ispod jedan odsto.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име