U Domu zdravlja Bečej od danas raspolažu još jednim vozilom koje će služiti za prevoz pacijenata iz najveće potiske opštine ka centrima u kojima primaju dijalizu.

 

 

Vrednost ovog prevoznog sredstva je 2.500.000 dinara, a nabavku je finansirala Vlada Vojvodine.

Na skupu povodom primopredaje vozila prisustvovali su Vuk Radojević, predsednik opštine Bečej, Milivoj Vrebalov, potpredsednik skupštine AP Vojvodine, Nenad Tomašević, zamenik predsednika skupštine opštine i dr Siniša Šijačić, direktor bečejskog Doma zdravlja.

Predsednik opštine Bečej podsetio je na ranije investicije iz lokalnog budžeta, i to nabavku vozila za hitne intervencije, kao i na prevozno sredstvo za kućno lečenje koje je kupljeno u saradnji sa republičkom vladom.

– U kratko vreme nabavljeno je tri vozila. To nije samo na zadovljstvo lokalne samouprave, već i na korist svima kojima zatreba pomoć. I u narednom periodu ćemo institirati na nabavci nove opreme. Pored toga, imali smo, osim u vozila, i investicija u video nadzor u svim objektima doma zdravlja, kao i u ugradnju lifta u glavnom objektu, naveo je Vuk Radojević.

Prema rečima Vrebalova, ovo je primer saradnje lokalne uprave Bečej i pokrajine.

– Bolest ne gleda na političku pripadnost. Bez obzira na to što je lokalna vlast ovde različita u odnosu na onu u pokrajini, dobre projekte će vlada uvek podržavati, rekao je potpredsednik skupštine Vojvodine.

Tomašević: Građani ne trpe zbog političkih opcija

– Mogu samo da istaknem zadovoljstvo zbog što mi svi ovde, pripadnici različitih političkih opcija i partija, nismo dozvolili da građani opštine Bečej zbog toga trpe, naprotiv. Vidite da možemo ličnim primerom da pokažemo da to može da bude od koristi građanima, rekao je zamenik predsednika skupštine Bečej Nenad Tomašević.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име