Az óbecsei Panorama éttermet érte az a megtiszteltetés, hogy itt készülhetett a belgrádi Collegium Hungaricum épületének az átadása alkalmából rendezett fogadás menüje.

 

Hétfőn ottjártunkkor a magyarországi közigazgatási és igazságügyi minisztérium konyhájának a séfje és munkatársa készítette a keddi esemény menüjét. – 120 főre készítjük az ételeket a helyi szakácsok segítésével.

A menü egyelőre titok, annyit elárulhatok azokban, hogy fingerfood, azaz állófogadásra alkalmas hideg falatkák készülnek, amelyek között lesz balatoni fogas, nyúl, szarvas, kacsamáj, de vegetáriánus fogás is – tudtuk meg Farkas Attila séftől, aki azt is elmondta: vendéglátóinak a konyhája minden tekintetben megfelelt az elvárásoknak, az alapanyagokat zömét Újvidéken, kisebb részét Óbecsén szerezték be, de azok minőségével nem volt maradéktalanul megelégedve.

Gregus Imeldát, az étterem társtulajdonosát lenyűgözték a tájainkon szokatlan ízkombinációk, és azt ígérte: az ellesett fortélyokat ők is ki fogják próbálni. Hozzátette azt is: reméli, hogy miután a legmagasabb szinten megfeleltek az igen szigorú szakmai és üzleti követelményeknek, a helyiek is felismerik és kiaknázzák a konyha adottságait. A belgrádi magyar kulturális intézetet július elsején adták át rendeltetésének. A magyar küldöttséget Orbán Viktor magyar miniszterelnök vezette.

 

Forrás: Magyar szó

Fotók: thn.honline.sk, mojbecej.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име