Odbornici Skupštine opštine Bečej razmatraće u petak 30. jula na 12. sednici ukupno 10 tačaka sa dnevnog reda među kojima su predlog za počasnog građanina opštine Bečej, kao i predlozi za godišnje nagrade koje se dodeljuju povodom praznika opštine Bečej 1. avgusta. Opširnije OVDE.

Osim toga, odbornici treba da daju saglasnost i na kupovinu parcela za koju je ponudu dao investitor Duna Improvment koju zastupa direktor Andraš Balint.

 

 

Dnevni red 12. sednice Skupštine opštine Bečej

 1. Donošenje Odluke o dodeli zvanja počasnog građanina opštine Bečej. 1 Odluka Pocasni gradjanin 2021. godina
 2. Donošenje Odluke o dodeli godišnjih nagrada opštine Bečej u 2021. godini 2 Odluka o dodeli godisnjih nagrada za 2021. godinu
 3. Donošenje Rešenja o otuđenju nepokretnosti iz javne svojine opštine Bečej (parcela br. 5437/1 KO Bečej) 3 Otudjenje 54371
 4. Donošenje Rešenja o otuđenju nepokretnosti iz javne svojine opštine Bečej (parcela br. 5435/1 KO Bečej) 4 Otudjenje 54351
 5. Donošenje Rešenja o oryđenju nepokretnosti iz javne svojine opštine Bečej (parcela br. 5429/5 KO Bečej) 5 Otudjenje 54295
 6. Donošenje Rešenja o otuđenju nepokretnosti iz javne svojine opštine Bečej(parcela br. 5438/2 KO Bečej) 6 Otudjenje 543827 Otudjenje 54293
 7. Donošenje Pešenj o otuđenju nepokretnosti iz javne svojine Bečej (parcela br. 5429/3 KO Bečej)7 Otudjenje 54293
 8. Donošenje Pešenja o prestanku dužnosti predsednika Nadzornog odbora JP „Toplana“ Bečej
 9. Donošenje Rešenja o imenovanju predsednika Nadzornog odbora JP „Toplana“ Bečej
 10. Donošenje Rešenja o drugoj izmeni rešenja o obrazovanju Komisije za sprovođenje postupaka otuđenja, razmene i davanje u zakup građevinskog zemljišta10 Resenje o izmeni komisije za otudjenje gradj. zem.

 

Zainteresovani građani mogu da se prijave za građansku stolicu i da diskutuju o temama sa dnevnog reda. Prijaviti se  može posredstvom imejla: gradjanskastolica@becej.rs.

 

Prodaja parcela u vlasništu opštine Bečej 

Za parcelu 5437/1 (putić pored zgrade „Komunalca” koji vodi prema dolmi) ponuđena je cena  od 1.429.000 dinara. 29. juna pristigla je jedna ponudna ponuđača Duna Improvmnet, za šta je “kaparisano“ 142.828 dinara.

U pitanju je  edan objekat ukupne površine 8 ari i 73 metara kvadratnih, gradsko građevinsko zemljište pod zgradom i drugim objektom.

Za parcelu 5435/1 gde je zgrada “Komunalca” ponuđeno je 41.860.000 dinara, za to su iz te firme uplatili 4.185.785 dinara. Radi se o devet objekata na njivi prve klase površine dva hektara i 25 ari i 48 metara kvadratnih, u okviru toga postoji i jedna poslovna zgrada (132 metara kvadratnih), a objekat broj 2 je 104 metara kvadratnih, objekat broj 3 pomoćni objekat (393 metara kvadratna), objekat broj 4 površine 243 metara kvadratnih, objekat broju 5 44 metara kvadratnih, objekat 6 – 35 metara kvdratnih, objekat broj 7 24 metara kvadratnih, objekat 8 46 metara kvadratnih, objekat 9 sa 59 metara kvadratnih.

Za parcelu 5429/5, paralelno sa zgradom „Komunalca“ u pravcu dolme, nakon sprovedenog postupka javnog oglasa o prikupljanju ponuda za otuđenje građevinskog zemljišta javne svojine opštine Bečej koje se nalazi u zoni turističko – ugostiteljskih sadržaja, gradsko građevinsko zemljište, pašnjak prve klase i zemljište uz zgradu i drugi objekat ukupne površine dva hektara, 13 ari 82 metara kvadratna, ponuđeno je 18.376.000 dinara.

Za parcelu 5438/2 deo iz „putića“ prema stadionu nastavlja se na plac prema zgradi „Komunalca“ – ponuđena cena je 24.800.000 dinara. U pitanju je njiva prve klase, površine dva hektara 88 ari, 29 metara kvadratnih u zoni sportsko – rekreativnih sadržaja kompleks akva parka.

Za parcelu 5429/3 je ponuđena cena 11.643.000 dinara. Radi se o parceli prema dolmi u delu gde je bila Halas čarda. U pitanju je građevinsko zemljište, pašnjak prve klase, površine jedan hektar 35 ari i 47 metara kvadratnih.

 

 

 

 

3 KOMENTARA

 1. Parcele se prodaju investitoru i nadamo se da će konačno biti izgrađen kompleks bečejske banje. Ono što mene interesuje da li, pošto je jasno da je dogovor već postignut i da je ova prodaja samo formalnost, postoje bankarske garancije investitora za ovaj projekat i obaveza da će banja i biti napravljena? Ako ne napravi u datom periodu banju da plati penale i vrati parcele!

  Isto tako pre mesec, dva, prilikom otvaranja rekonstruisanog pomoćnog terena fudbalskog kluba Bečej koja je zaista lepo urađena i koja je rezultat investicije FK TSC iz Bačke Topole predsednik opštine Tošić nam je rekao da će isti investitor na istoj lokaciji napraviti još dva terena, balon i td. Danas isti taj Tošić kaže da će opština Bečej novac dobijen od prodaje gore pomenutih parcela ( iznos od preko 800.000 evra) potrošiti za izgradnju tih terena. Znači pre mesec dana te terene je trebao da napravi TSC, a danas ih pravi opština? Sve ovo budi sumnju da novac od prodaje parcela u stvari biti mnogo manji jer će u stvari deo iznosa biti prebijen izgradnjom tih novih terena! Mutne radnje na sve strane!
  Kako se nisi Tošiću setio da te pare potrošiš na na primer bušenje novih geotermalnih bušotina
  (ona na Tisi plaćena 40.000evra) i da konačno napravimo drugi korak ka izgradnji obnovljivog, ekološki čistog i gotovo besplatnog grejanja za ceo Bečej. Da potrošiš novac na asfaltiranje ulica u opštini koje nemaju asfalt? ( ove godine asfaltirana smo JEDNA ulica! Stevana Doronjskog) Da potrošiš taj novac na uređenje šetališta na Tisi i konačno plaže? Da potrošiš te pare za nove bunare za vodu, nove vodovodne cevi, kanalizaciju…
  Jasno, mućka i pranje para!

 2. Banju je prvo za vreme Knezia pravila firma iz mađarske za 20 miliona evra.
  E, onda je Radojević doveo i šetao šeika i pričao nam o investiciji u banju i čuveno ,,šeikovo ostrvo“ od neverovatnih 100 miliona evra. Šeik nestao, pa je na red došao lokalni investitor. Investicija u novi hotel 3 miliona evra. Sada imamo projekat megalomanskog čudovišnog hotela od 300 soba.
  Svi znamo da od svega toga do dana današnjeg nije urađeno ništa.
  Potpisivale su vlasti ugovore, slavilo se i hvalilo al mućak, a da li će nekad nešto od toga i biti, na žalost neverujem.

 3. Podržavam prodaju parcela i izgradnju banje. Držim fige da se ovaj put to konačno i desi.
  Ali slažem se sa gornjim komentarim i ne podržavam da se sav novac dobijen od prodaje parcela potroši na terene koje će realno koristiti samo FK Bečej i još možda 2% bečejaca. Novac treba da se potroši za nešto od čega će imati korist svi građani opštine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име