Organizatorka prve Parade šminke u Bečeju Tijana Spajić iz ovdašnjeg salona za negu i lepotu „Nefertiti“ zadovoljna je, kako kaže, time kako su posetioci reagovali na događaj i za narednu nedelju najavljuje još jedan skup koji slavi lepotu.[widgetkit id=119]

– Ovo je bila takozvana junior parada. Uveliko razmišljamo o sledećem događaju kada ćemo upriličiti prave transformacije, a u planu je i senior paradu za starije dame. Imali smo veliko interesovanje bečejskih dama, njih čak 80 se prijavilo na naš kasting za modele koje smo u subotu (5. aprila) ulepšavali pred publikom u „Panorami“. Izuzetno je bilo teško odabrati pet devojaka koje ste mogli videti, mada, sve su to slatke muke, jer smo i više nego zadovoljni manifestacijom i reakcijama što učesnika, što publike, navela je Spajić.

Moderatorka i, pa može se reći, „glavna“ umetnica večeri bila je Emeše Bačkai. Žena koja je prvo gradila karijeru violočelistkinje, pa joj umetnost, koju već godinama prenosi na lica žena širom regiona, nije niti malo strana.

– Utisci iz Bečeja su fenomenalni. Na ovakvim manifestacijama dobijamo odgovore na to šta valja raditi uživo, a šta ne, te nam mnogo znači sve ovo. Ovo je smisao našeg rada, jedan veliki praznik, ne krije zadovoljstvo šminkerka Emeše Bačkai.

Kako je objasnila, interesovanje za ulepšavanje drugih nosila je dugo u sebi.

– Trebalo je vremena da kod mene šminkanje dođe do izražaja. Volim red u muzičkom, ali i svakom drugom zanatu, a u šminkanju je upravo suprotno – reda nema, kaže umetnica, koja je o šminkanju izdala i knjigu na slovenačkom jeziku, što je rezultat dugogodišnjeg istraživačkog i edukativnog rada. Prema njenim rečima, sve u životu, kao i ulepšavanje, treba da oslikava unutrašnje potrebe pojedinca, jer, ne stoji svakom sve.

– Treba se pogledati u ogledalo, biti iskren prema sebi, jer mlade dame uglavnom ne znaju šta su njihove potrebe, ne poznaju oblike i pravila šminkanja, efekte i anatomiju lica. Retko ko dobro vidi sebe. Uskoro organizujemo u Bečeju, u saradnji sa Tijanom iz „Nefertitija“ i školu autošminkanja, što je novo ovde, ali nešto što već dugo radimo u inostranstvu, kazala je Bačkai.

Organizatorka bečejske parade šminke Tijana Spajić najavila je za kraj ove sedmice još jednu za ovdašnje prilike nesvakidašnju manifestaciju.

– Sledeće nedelje nas u restoranu „Panorama“ ponovo očekuje interesantan događaj. Isti, mada malo izmenjen, tim za lepotu, drugi modeli i umesto večernjih haljina, u fokusu će biti venčanice i sve u vezi sa tim svečanim događajem, najavila je Spajić.

GALERIJA SLIKA

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име