Plivački klub „Svim star“ postigao je odlične rezultate na Međunarodnom „Uskršnjem mitingu“ u Novom Sadu. Na bazenu „Slana bara“ bečejski plivači slavili su zbog prvog mesta u ekipnoj konkurenciji.

 

 

Za medalje je u subotu plivalo 298 plivača iz 18 klubova, kao takmičari iz Temišvara i Tuzle, a PK „Svim star“ je nastupio sa osam plivača koji su osvojili ukupno devet medalja: šest je prvih, tri druga, te ekipno po medaljama zauzeli prvo mesto, drugi je ,,Vojvodina“, a treći „Bjelica“ iz Vrbasa.

Rezultati: Jovana Ječanski je bila prva u disciplini 100m kraul i 200m mešovito i proglašena je za najbolju učesnicu Uskršnjeg mitinga. Zita Seke je osvojila I mesto na 100m prsno i II mesto na 100m kraul. Po bodovima druga plivačica Uskršnjeg mitinga. Nataša Kekić je bila prva u disciplini 50m kraul i 100m mešovito. Vukašin Vukanić je bio prvi na 100m leđno i drugi na 100m kraul. Milan Mihajlović je bio drugi na 200m prsno. Dobre nastupe imali su plivači Georgina Šanta, Ivana Gospić i Mateja Đurić.

U Beogradu na Plivačkom mitingu „11. april“ ušestvovala su četiri plivača bečejskog kluba. Nikola Ratkov je osvojio drugo mesto na 1.500m kraul i 400m kraul, Uroš Kovačev je treći na 200m prsno, kao i Filip Kovačev na 400m kraul.

Nakon više od pet godina ujedinjenje dva kluba

PK „Svim star“ je 7. aprila obeležio pet godina uspešnog rada i postojanja. Ostvareni su izuzetni rezultati, rekordi u mlađim generacijama i stvoreni reprezentativci državne selekcije Srbije. Na Juniorskoj Balkanijadi 26. i 27. aprila koja se održava u Grčkoj u sastavu reprezentacije Srbije, nastupiće Jelena Ječanski i Jovana Đurić. U prelaznom roku plivačica Đurićeva nastavlja karijeru u subotičkom Spartaku.

„Svim star“ će ubuduće nastupati pod imenom „Bečej“ na osnovu odluke o ujedinjenju dva plivačka kluba iz najveće potiske opštine.

Foto: Arhiva

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име