Nikola Džigurski i Dejan Stanojev na pres konferenciji povodom 12. SORV | Foto: Vlastimir Jankov
Nikola Džigurski i Dejan Stanojev na pres konferenciji povodom 12. SORV | Foto: Vlastimir Jankov

Iako je ostalo nešto više od pola godine do organizacije predstojeće 12. Sportske olimpijade radnika Vojvodine (SORV) u dva Bečeja, organizacioni odbor uveliko radi da na vreme obezbedi optimalne uslove ne samo za takmičenje, nego i neizbežno druženje radnika sportista u vremenu 28. do 30. juna iduće godine.

Tim povodom održan je brifing s predstavnicima medija u Bečeju, na kojem su član Opštinskog veća Bečeja Nikola Džigurski i direktor ovdašnjeg „hrama sportova“ Dejan Stanojev govorili o najnovijim investicijama u službi pomenute „radničke olimpijade“.

-Imamo izvanrednu koordinaciju Pripremnog odbora sa Olimpijskim komitetom 12. SORV, lokalne samouprave dva imenjaka su na stalnoj vezi, kao u Savezi sportova. To je dobar znak da će se na vreme sve stvari postaviti na svoje mesto i masovna sportska manifestacija održati besprekorno, otvorio je „olimpijsku priču“ član Opštinskog veća zadužen za omladinu isport u Bečeju Nikola Džigurski.

Ovih dana nam je Pokrajinska Vlada preko Sekretarijata za omladinu isport odobrila projekat vredan 3,8 miliona dinara za kupovinu semafora, odbojkaške i stonoteniserske opreme potrebne ovdašnjem Sportskom centru, a uskoro očekujemo iz pokrajinskih fondova sredstva za nabavku sportske opreme i rekvizita za potrebe drugim sportskih lokacija na kojima će se odvijati takmičenja u okviru SORV.

Direktor OSC „Đorđe Predin Badža“ Dejan Stanojev upoznao je prisutne da je letos završena rekonstrukcija otvorenog olimpijskog bazena, nedavno je okočana rekonstrukcije krova iznad zatvorenog bazena i sportske dvorane, nešto ranije je kompletno osvetljenje sportskog centra zamenjeno štedljivim led svetiljkama, a predstoji i krečenje sportske dvorane.

-Postojeće dotrajale semafore u zatvorenom bazenu i sportskoj dvorani zamenićemo tehnološki novim, opremićemo tri odbojkaška terena sa novih stubovima, mrežama i sudijskim stolicama, a za potrebe stonoteniskih takmičenja kupićemo šest stolova od kojih će biti i onih prilagođenih potrebama osoba s invaliditetom, zasnali smo od Dejana Stanojeva.
Imajući u vidu da će se 12. SORV odvijati u Bečeju i Novom Bečeju, ima još posla da se sve lokacije dovedu u željeno stanje. Bečejcima predstoji rekonstrukcija terena za male sportove u dvorištu DTV Partizan i same zgrade gotovo vekovnog objekta, zatim sportskih terena na otvorenom i u sali OŠ „Zdravko Gložanski“, fiskulturnoj sali Gimnazije, Gradskog stadiona kraj Tise… Potrebno je nabaviti lopte, mete, zatim ograde i sanitarne čvorove u skladu sa obavezama koje propisuje Olimpijski komitet SORV.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име