-Ovo je naše poslednje druženje u ovoj godini, koja je, kao i nekoliko godina unazad, bila vrlo dinamična i s dosta aktivnosti. Drago mi je da godinu završavamo lepim i atraktivnim edukativnim skupom u kom ćemo imati tri dela sa isto toliko gostiju.

Očekujem da i u narednoj godini budete aktivni, da budete učesnici naših edukativnih predavanja, besplatnih akcija provere zdravlja i merenja nivoa šećera u krvi, kao što je i ova aktivnost počela, i druženja koja organizujemo sa sa srodnim društvima, ovim rečima je započeo edukativno predavanje u svečanoj sali Gradske kuće Bečej predsednik Društva za borbu protiv šećerne bolesti opštine Bečej Radoslav Ivanović.

Prvo je stari znanac bečejskih dijabetičara dr Jasmina Vujanov govorila o ishrani i prevenciji dijabetesa, gde je akcenat stavila na gojaznost, koja nije bolest, ali je korak ka različitim bolestima.

-Najveći broj gojaznih stanovnika je u SAD, Meksiku i Engleskoj, a najmanje ih ima na Dalekom istoku, konkretno Japanu i Koreji. U Evropi najmanje bolesnih od dijabetesa ima u skandinavskim zemljama, Norveškoj i Švedskoj, apostrofirala je dr Jasmina Vujanov. Na ovu temu nadovezala se direktorka Oriflajma Ivana Vukelić prezentacijom, a po završetku predavanja i degustacijom, Wellness proizvoda od prirodnih sirovina.

Najzad, u trećem delu je Bora Kodić predstavio konbozel oriblete, koje nisu, kako je naglasio, lek, već dijetetski dodatak ishrani, koji povoljno utiče na nivo šećera u krvi.

-Reč je o aktivnom klinoptilolitu u tabletama, koji vezuje za sebe šećer u crevima i na taj način ga izlučuje iz organizma, istakao je Bora Kodić u ime proizvođača Beozel iz Beočina, koji je 25 pakovanja podelio zainteresovanima. U svakom slučaju, tri atraktivna edukativna predavanja naišla su na odobravanje bečejskih šećeraša, a neki će verovatno uspostaviti saradnju s pomenutim proizvođačima „čuvara zdravlja“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име