Ugovori o subvencijama za samozapošljavanje, prijem pripravnika i organizovanje i sprovođenje javnih radova u 2014. godini potpisali su danas predstavnici lokalne samouprave i poslodavci. Za ukupno pet pripravnika odobreno je 2.260.953 dinara.

 

Za samozapošljavanje odobrene su dve subvencije u visini od po 150.000 dinara.

Marijana Klamar i Zoltan Radatovič dobili su podršku za samozapošljavanje, a po jedan pripravnik biće angažovan u sledećim preduzećima: „Agroprodukt Šinkovič“, Centar za jezike „Speak easy“, advokatska kancelarija Radomir Nešić, Trivit DOO, po jednog pripravnika na 12 meseci, i Bečejprevoz DOO na devet meseci. Troje će biti angažovano na javnim radovima u Savezu sportova opštine Bečej, dvoje u Bečejskom udruženju mladih, a jedno će lice biti angažovano u Humanitarnoj organizaciji „Lek za dušu“, svi na četiri meseca.

Za javne radove izdvojiće se ukupno 1.752.652 dinara. Ovde su sredstva bila prvobitno namenjena, između ostalog i JP „Komunalac“ Bečej, Gerontološkom centru Bečej i Turističkoj organizaciji opštine Bečej šta pokrajinski sekretarijat nije odobrio, te će se konkurs će ponovo raspisati u sredu 1. oktobra, za preostalih pet lica koja će takođe biti angažovana u privatnim preduzećima.

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име